Health

کووید۱۹-اطلاعات جدید در سالگرد دو سالگی سارس-کوو۲ و پاندمی - دکتر علی صدارت

تاریخ تولید و انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۰ برابر با ۳ ژانویه ۲۰۲۲ دوشنبه

در همین‌جا، از این فرصت استفاده می‌کنم و باری دیگر از همه هم‌وطنانی که، علی‌رغم کارشکنی‌های رژیم ولایت مطلقه و فساد و بی‌کفایتی‌های حاکمان به وطن، با خلاقیت‌ها و ابتکارات دل‌سوزانه خود، با حداقل امکانات، در تمام ردههای پیشگیری و درمان و مدیریت این پاندمی در ایرانفعال هستند، کمال تشکر را ابراز نمایم. این قدردانی و سپاس را به بخصوص به همکارانی که اخبار داخل کشور را در اختیارم می‌گذارند، مدیون هستم. نگرش به این بحران از این زاویه، قطعا اعتماد به نفس فردی، و اعتماد به نفسی ملی ما را افزایش می‌دهد، و بخوبی نمایش میدهد که ما مردم، مستقلانه، برای تدبیر امور خویش، و حتی برای مدیریت بحران‌ها، کاملا توانا هستیم. 

با تشکر فراوان از هموطن عزیزی که با ارسال این شعر پرمصداق، حسن ختام مفیدی را به مخاطبان این گفتگو ارائه فرمودند:

تو مگو همه به جنگند و ز صلح من چه آید–تو یکی نه‌ای هزاری تو چراغ خود برافروز

که یکی چراغ روشن ز هزار مرده بهتر–که به است یک قد خوش ز هزار قامت کوز

مطلب را به شکل صوتی، در این‌جا بشنوید: 

فعالیت‌های تبعیض‌آمیز قدرت‌های دولتی و غیردولتی، که در راست‌گراهای افراطی، که هم در گرایش‌های «راست» و هم در گرایش‌های «چپ» دیده می‌شوند، با بحران‌های متعدد خودساخته، تمدن بشری را به سمت زوال و نابودی می‌راند.  

مخالفتهایی که در مقابل بعضی روشهای مدیریت دنیاگیر کووید۱۹ مشاهده میکنیم، ریشه در گروهها و رسانه‌های راست افراطی دارند. پرسش مهم اینکه چرا می‌بینیم افرادی که اصلا با این طرز فکر سنخیتی ندارند هم بعضی از این گونه رفتارشناسی‌ها را از خود بروز میدهند؟

برخی پرسش‌هایی که در این گفتگو، پاسخ‌هایی را یافتند از این قرار هستند:

نقش عدم وجود فرهنگ حقوندی رو در گسترش این پاندمیک چه می دونید؟ باتاکید بر غیرقابل پیش بینی بودن وجود این چنین ویروس ها، فکر می کنید چه نوع پاسخی در کوتاه مدت مناسب است تا دچار این چنین بحران همه جانبه ای نشد؟

 با توجه به امکانات ایران به نظر شما اصولا امکان ساخت چنان واکسنی در ایران وجود دارد ؟

نقش عدم وجود فرهنگ حقوندی رو در گسترش این پاندمیک چه می دونید؟ باتاکید بر غیرقابل پیش بینی بودن وجود این چنین ویروس ها، فکر می کنید چه نوع پاسخی در کوتاه مدت مناسب است تا دچار این چنین بحران همه جانبه ای نشد؟

چه نوع واکسن سومی را پیشنهاد می فرمایید 

آریا 

فرانسه

امید است با اراده ایرانیان و یاری خدای توانا کرونا و ملاکرونا از کشور عزیزمان زدوده شود .

اینروزها دارد این ذهنیت شکل می‌گیرد که سیستم بهداشتی جهانی تحت تاثیر سودآوری های داروسازی ها و بیمارستان‌ها و سودجوییهای بعضی کادرهای شاغل در این رشته ها در فکر بهره برداریهای اقتصادی از کروناست و بیشترین تاکید را روی مصرف واکسن و داروهایی دارند که به ریشه کنی این بیماری هم منجر نمی‌شود. همزمان بعضی حکومت‌ها هم مخصوصا دیکتاتورها از وجود این بیماری بهره‌ برداری می‌کنند.  بهمین جهت روی روشهای طبیعی تر پیشگیریها مانند فاصله گیریها، نوع تغذیه و تقویت طبیعی سیستم ایمنی بدن تاکید کافی ندارند. 

مثلا آقای دکتری مدعی شد که کسانیکه میزان ویتامین دی بدنشان روی ۵۰ باشد حتی به واکسن هم نیاز ندارند. ولی کمی بعد در تلویزیون ایران مصاحبه ای از او پخش کردند که توصیه به واکسن کند و حرفی از ویتامین دی هم در میان نیاوردند! فکر می‌کنیددر چنین ذهنیت واقعیت هم وجود دارد؟

حکومت های مختلف در دنیا روش های متفاوتی رو در واکنش به این پاندمیک داشتند. چه درسی میشه از این تجربه ها گرفت؟ از تجربه چین تا اروپا تا امریکا؟