هر دم از این باغ بری میرسد تازه تر از تازه تری میرسد
خبر قرارداد تهاتری برنجکاری دولت رئیسی با سپاهیان در سراسر خبرگزاریها از جمله خبر گزاری رادیو فردا، ۸ بهمن ۱۴۰۰، بازتاب داده شده است. وزیر کشاورزی ایران از ورود سپاه پاسداران به حوزه تولید برنج خبر داده و گفته است دولت با قرارگاه عمران خاتم الانبیا قرارداد امضا کرده و در طول یک دوره پنج ساله، «از محل تهاتر نفت سه میلیارد دلار» برای این کار اختصاص داده است (۱). تهاتر برنج با نفت بسیار قابل تأمل است. سپاه پاسداران برای حفظ امنیت و پاسداری از انقلاب اسلامی بوجود آمد، بعید بنظر میرسید این سازمان شبه نظامی برنج کاری کند! اما حتماً برنج فروشی خواهد کرد. با قاچاق نفت به کشورهای چین، و به احتمال قوی پاکستان و هند، برنجهای نامرغوب را وارد کشور کند و با عنوان تولید داخلی به مردم فلک زده ایران با قیمت های سرسام آور بفروش رساند.
رژیم پیرامون خودکفا شدن برنج تجربه کافی دارد که این گونه پروژه ها به سرانجام نخواهد رسید. در اسفند سال ۸۴ محمدرضا اسکندری، وزیر کشاورزی دولت احمدینژاد، وعده داده بود که «طرح خودکفایی برنج به زودی اجرا میشود». اما سال ۹۱ و پیش از پایان دولت احمدینژاد، وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که «طرح خودکفایی برنج به سرانجام نرسید». پروژه برنجهای وارداتی در قالب تهاتر نفت و میعانات پتروشیمی برای برنج، هم قبلاً تجربه شده است. هم اکنون رژیم نفت به هندوستان صادر میکند و درمقابل هندوستان برنج بیکیفیت خود را برای ایران ارسال میکند. دولت پاکستان هم پیشنهاد دارد برنج بی کیفیت پاکستان را با نفت و محصولات پتروشیمی ایران به صورت تهاتری مبادله کند. بنظر میرسد بدلیل بی لیاقتی و بی کفایتی در مدیریت کشور، رژیم در حوزه های مختلف اقتصادی و معیشتی مردم ایران چاره ای ندارد و حاظر است تن به هر بی آبرویی بدهد. تصور اینکه پروژه تهاتری دولت با سپاه پاسداران نتیجه بهتری از تهاتر مستقیم دولت با کشورهای دیگر «نفت برای برنج» ببار آورد ، دور از واقعیت است. افزون براین پروژه تهاتری نفت برای برنجکاری در داخل ایران از جمله ترفندهای نوین رژیم اسلامی اخوندی است۰
این پروژه و واگزاری ۳ میلیارد دلار به سپاهیان از دید مردم ایران پنهان نخواهد ماند. رژیم از نظر اقتصادی، سیاسی و ادعای معنویت درحال فروپاشی است. از طرفی سپاهیان برای تهیه پول و پرداخت به شبه نظامیان تروریستی و تأمین هزینه حضور در جنگ داخلی سوریه و یمن، به نقدینه گی نیاز دارد. در نتیجه برنجکاری و برنج فروشی سپاهیان میتواند سرپوشی برای تأمین هزینه اقدامات تروریستی رژیم در کشورهای خاورمیانه باشد. برنجکاری به آب فراوان نیاز دارد، و پروژه گسترش برنجکاری در ایران یکی از اقدامات نابخردانه رژیم است که اثار مخرب ان موجب نابودی ممر درامد برنجکاران سنتی خواهد شد. اگر اعتراضات کشاورزان اصفهان را مورد توجه قرار دهیم یکی از دلایل کمبود آب در استان اصفهان پروژه برنجکاری بوده است. بنابراین طرح خودکفایی برنج با توجه به محدودیت آب در دسترس میتواند برای زیست محیط و اینده شغلی برنجکاران فاجعه بار باشد.
باعث تأسف است که مردم ایران گرفتار یک باندی جنایتکار در تاریخ معاصر خود هستند. اگر تصور شود که سپاه پاسداران یک سازمان نظامی باشد، لازم است با آموزش های لازم خود را برای پیکار و دفاع از تمامیت ارضی و امنیت مردم آماده نماید و نه تجارت. در این راستا معاون هماهنگ کننده ارتش، دریادار حبیب الله سیاری روز شنبه روز ۹ بهمن در مصاحبه ای در کارگاه آموزش گزینشگران ارتش، که در خبرگزاری ایرنا منتشر شده، گفت هر سازمانی که نیروی انسانی کارآمد و خوبی داشته باشد قطعا رشد و بالندگی پیدا میکند و هر سازمانی هم که نیروی انسانی آن کارآمد نباشد بدون شک نزول پیدا خواهد کرد (۲). سپاه پاسداران هم از این قاعده مستثنی نیست. باید پرسنل خود را درراه پاسداری از انقلاب اسلامی آموزش و تربیت کند و نه اینکه آنان را در راستای برنجکاری قرار دهد. دریادار سیاری افزوده است نیروی انسانی است که میتواند بیشترین اثر را در یک مجموعه نظامی داشته باشد. نیروی انسانی اگر کارآمد نباشد تجهیزاتی که در اختیار آن قرار داده میشود را هم ازبین خواهند برد، و چه بسا در مواقع حساس باعث خسارت غیرقابل جبران شود. سیاری شایسته گزینی، شایسته پروری، شایسته گماری و شایسته سالاری را چهار کلید واژه یک نیروی نظامی کارا بیان داشته است. ورود سپاه پاسداران در قرارداد تولید و تجارت برنج و دیگر قراردادهای مشابه نمیتواند شامل هیچیک از این واژه ها باشد. آیا نمیتوان گمانه زد که سپاه پاسداران رژیم، نظامیگری را رها کرده و به یک غول مافیایی تجاری مبدل شده است؟
افزون بر بحث تهاتر نفت برای برنج، واگذاری قراردادهای کلان به سپاه پاسداران در دولت ابراهیم رئيسی در ماه های اخیر افزایش یافته است. دی ماه امسال علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، خبر داد که یک قرارداد ۳۰ هزار میلیارد تومانی با سپاه پاسداران برای پروژه انتقال آب به روستاها بسته شده است. این قرارداد با قرارگاه امام حسن بسته شده که سال ۹۹ برای خدمت رسانی در حوزه کرونا تشکیل شد ولی اکنون در حال عقد قراردادهای کلان اقتصادی با دولت است. رئیسی در مانیفست انتخاباتی خود قول داد ۴ میلیون مسکن تولید خواهد کرد. غلامرضا سلیمانی، رئيس سازمان بسیج، خبر داد که «طی تفاهمنامه با راه و شهرسازی، قرار شد سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکن توسط این سازمان شبه نظامی ساخته و تحویل دولت بشود.!
علاوه بر این پروژهها، دولت رئيسی در بودجه سال ۱۴۰۱ بودجه سپاه پاسداران که سال گذشته با ۵۸ درصد افزایش از ۲۴ هزار و ۳۳۵ میلیارد تومان به ۳۸ هزار و ۵۶۴ میلیارد تومان رسیده بود، به ۹۳ هزار میلیارد تومان افزایش داده شده است لااقل ۲.۴ برابر افزایش نشان میدهد. بعضی از تحلیل گران افزایش بودجه سپاه پاسداران در سال ۱۴۰۱ را تا ۳.۵ برابر گزارش کرده اند.
سازمان های تبلیغاتی رژیم هم به دروغ پردازی ادامه میدهند تا سرپوشی به درماندگی رژیم بگذارند. معاون هماهنگ کننده سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، سرتیپ اکرم نیا از پیروزی انقلاب و جایگاه ایران سخن گفته و با دوران قاجار و پهلوی اول و دوم در منطقه مقایسه کرده است (۳). وی اظهار میدارد ایران در آن دوران کشوری تحقیر شده بود و قراردادهای ترکمانچای و گلستان در دوران قاجار، اشغال ایران در دوران پهلوی اول و ژاندارمی آمریکا در منطقه در دوران پهلوی دوم نشانه ضعف و جایگاه نازل ایران در دوران تاریخ معاصر است. در این زمینه لازم است یادآور شویم که در دوران پادشاهان پهلوی کشور ایران ساختار کشوری بخود گرفت. در پایان پادشاهی محمدرضا شاه پهلوی رشد اقتصادی ایران در سطحی بود که پول رایج ایران «ریال» در تمام بانکهای جهان اعتبار داشت. بعضی از کشورهای آزاد حتی از مسافرت ایرانیان بکشورشان ویزا مطالبه نمیکردند. بعلت کمبود دانشگاه در ایران بسیاری از جوانان ایران در دانشگاه های معتبر جهان مشغول تحصیل بودند. سازمان الکترونیک ایران در شهر شیراز بهترین در منطقه بود و به پیشرفت ادامه میداد تا در سطح جهانی قرار گیرد. مشخص نیست این سرتیپ بی خرد از کدام جایگاه سخن میگوید. اکنون پول ایران در هیچ یک از کشورهای جهان ارزش ندارد، زیرا ارزش واقعی آن، بدلیل تورم و عدم پشتوانه معتبر فاقد اعتبار و ارزش است۰
رژیم اسلامی ، کشور و مردم ایران را بعنوان تروریست در جهان شناسانده است. نفوذ نابجای رژیم در کشورهای منطقه و ایجاد شبه نظامیان نیابتی در کشورهای خاورمیانه و گروه های تروریستی در جهان، موجب شده تا مردم ایران را در هیچیک از کشور جهان پذیرا نباشند. در هنگام پادشاهی محمدرضا شاه پهلوی تعدادی از مردم ایران به خواست خود در کشورهایی از جهان زندگی میکردند و بسختی شخصی از مردم ایران ترک وطن میکرد. این در حالی است که اگر درب کشور ایران باز و کشورهای آزاد جهان مردم ایران را پذیرا باشند به جرأت میتوان گفت بیش از ۵۰ در صدد از مردم ایران در کشورهای آزاد جهان پناهنده خواهند شد۰
ناخدا محمد فارسی
۳۱ ژانویه ۲۰۲۲
https://www.radiofarda.com/a/31676335.html (۱)
https://www.irna.ir/news/84630847/ (۲)
https://www.irna.ir/news/84629991/ (۳)