Health

نوشته از ناخدا محمد فارسی - درگیری نظامی بین اسرائیل، حماس و جهاد اسلامی به کجا ختم خواهد شد؟

آقای رئیس جمهور بایدن – تنها اظهار امیدواری کردن برای خویشتنداری کافی نیست! – تصمیم صحیح و قاطع لازم است۰

 تحلیل گران و کنش گران سیاسی و نظامی ، موشک پراکنی های حماس و جهاد اسلامی از نوار غزه به اسرائیل را مورد بررسی قرار داده اند و در این مورد خبرگزاری واشنگتن پست (۱) تحلیل جامعی را ارایه داده که بر پرتاب صدها موشک همزمان به شهرهای اسرائیل تمرکز دارد. موشک های پرتاب شده از انواع : ساخت محلی در نوار غزه، ارسالی سپاه قدس رژیم و تعدادی از موشکهای دزدیده شده از کشور لیبی پس از سقوط معمرالقذافی است، که از دقت کمتری برخوردارند، و استفاده از این موشک ها به منظور گمراه کردن سیستم های کنبد آّهینن بوده است. برابر با گزارشی از وزارت دفاع اسرائیل، از هنگام شروع موشک پراکنی های اخیر حماس از نوار غزه تاکنون بیش از ۱۵۰۰ راکت به طرف شهرهای اسرائیل پرتاب شده است.

 

به گفته خبر گزاری های اسرائیلی و وزارت بهداشت فلسطین تا غروب پنج‌شنبه، ۸۷ تن در باریکه غزه کشته و ۵۳۰ فلسطینی دیگر زخمی شدند. در طرف اسرائیل شمار کشته‌ها ۷ تن و حدود ۱۵۰زخمی بوده است. پیکار ادادمه دارد و برابر با گفته نخست وزیر اسرائیل، تا انهدام منابع پرتاب موشکها ادامه خواهد یافت.

 

سناتور ارشد آمریکایی میچ مک کانل از حزب جمهوریخواه، با انتشار بیانیه‌ای نسبت به عملکرد رئیس جمهور جو بایدن در قبال مماشات با رژیم اسلامی و اعمال تروریستی آنها در منطقه خاورمیانه انتقاد کرده و گفته است: «باور این امر سخت و دشوار است که رئیس جمهور ایالات متحده در حالی که موشک‌های اهدایی رژیم ملایان به گروه‌های تروریستی بر سر اسرائیلی‌ها می بارد و پایگاه‌های آمریکا در عراق هدف قرار می‌گیرند و همچنین عربستان مورد حمله موشکی رژیم تهران قرار دارد، بایدن در این اندیشه است که چگونه تحریم‌های موشکی و تسلیحاتی ملایان را لغو کند.»

 

مک کانل می‌افزاید: «همین چند روز پیش بود که نیروی دریایی ایالات متحده یک کشتی را که پر از سلاح مربوط به رژیم تهران بود و برای حوثی‌ها فرستاده می‌شد، توقیف نمود، و همین شب گذشته بود که گروه تروریستی در یمن به سوی عربستان موشک پرانی کرد. مک کانل ادامه می‌دهد: «نیروهای تروریستی ملایان در عراق، معترضین را ترور می‌کنند و پایگاه‌های آمریکایی را هدف قرار می دهند.» مک کانل میگوید «من درک نمی‌کنم که چرا دولت بایدن این همه پیگیر بازگشت به قرارداد حسین اوباما است».

 

این در حالی است که آقای بایدن، در خصوص حملات تروریستی از غزه به اسرائیل، خواستار خویشتن‌داری دو طرف شده است. میتوان به جرآت اضافه نمود که عدم تصمیم صحیح و قاطع کابینه آقای بایدن نه تنها تنش در خاورمیانه را کاهش نداده بلکه به شدت آن افزوده است. لازم به یاد آوری است که سیستم های کنبد آهنین اسرائیل، ساخت شرکت اسلحه سازی رافائل از دقیق ترین سیستم های پدافند هوایی در جهان است که با کمک و سرمایه گزاری آمریکا، بهینه سازی قابل ملاحظه ای نیز داشته است. موشکهای سیستم  کنبد های آّهنین بسیاری از موشک های پرتاب شده را در هوا منفجر کرده اند، ولی نظر به اینکه هیچ سیستم الکترونیکی قابلیت کاری صد در صدی ندارد بعضی از موشک های پرتاب شده از قلمرو کنبدهای آهنین فرار کرده به منازل مسکونی مردم در شهرهای سدورت، منیو هزاره، اشکلون، اشدود، اورشلیم، لاد، هلون و تلاویو اصابت کرده است. از طرفی این موشک های پرتاب شده حجم زیادی نسبت به موشک های کروز و بالیستیکی ندارند و رصد کردن انها توسط کنبد آهنین مشکل است بخصوص اگر تعداد زیادی همزمان پرتاب شوند. ضریب تخریب این راکت ها شبیه گلوله توپ با کالیبر بالا است.

 

قابل تأمل است که آقای بایدن، وزیر امور خارجه آمریکا آقای بلینکن و دیگر سران حکومتی آمریکا در مصاحبه های گوناگون صحبت از خویشتنداری میکنند و میگویند که با همتایان خود در اسرائیل صحبت کرده اند که آنها نیز از خود خویشتنداری نشان دهند. آقای بایدن در روز چهارشنبه تاکید کرده است که حق اسرائیل است که از کشور و مردم اسرائیل در مقابل حملات راکتی دفاع کند! بایدن اضافه کرده است که وی با مقام‌های امنیت ملی و دفاعی دولت خود در تماس بوده که آنها نیز به نوبه خود به طور مداوم با همتایان خود در خاورمیانه در حال تماس و رایزنی بوده‌اند. نه فقط با اسرائیلی‌ها، بلکه با مصر، عربستان سعودی، اماراتی‌ها و دیگران هم مذاکره و رایزنی داشته اند. بیانات آقای بایدن نشان از بی توجهی به عمق و ریشه در گیری ها و عدم شناخت وی از اهداف اسلام گرا های افراطی در جهان است. دفتر نخست وزیر اسرائیل اعلام نموده است، بنیامین نتانیاهو در تماس تلفنی به جو بایدن گفته است که «حملات به مراکز نظامی حماس و سایر گروه‌های تروریستی فعال در نوار غزه ادامه خواهد یافت.»

 

لازم است یادآور شویم که علت اصلی تداوم تروریسم این است که موفق بوده اند و همواره از اعمال تروریستی خود بهره مند شده اند. تروریسم تا زمانی که جامعه بین المللی آن را پاداش می دهد موفق خواهد بود، همانگونه که در چند دهه گذشته شاهد بوده ایم. برای مثال اعمال تروریستی رژیم اسلامی در ایران، به قدرت رسیدن سازمان تروریستی حماس در نوار غزه، که باعث فقر و نابسامانی مردم آواره فلسطین است، کمتر از سوی جوامع بین المللی،  گروه های مدافع حقوق بشر،  رسانه ها، و بسیاری از دانشگاهیان و میلیونها نفر فرهیخته سیاسی مورد نکوهش و انتقاد واقع شده اند.

 

از هنگام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی آقای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، بحران خاورمیانه به مراتب بحرانی تر گردیده است. اولین اقدام آقای بایدن خارج کردن تروریست های یمن، حوثی ها، از لیست تروریست های جهانی بود. همزمان آقای بایدن پشتیبانی خود را از ائتلاف عربستان سعودی متوقف کرد، به توافق آمریکا و طالبان سرعت بخشید، دولت آمریکا با کوشش فراوان سعی به برگشت به برجام،  و برداشتن تحریم ها و آزاد کردن پول های بلوکه شده ایران نمود. آمریکا با تمام قدرت سیاسی و دیپلماسی کوشش به برداشته شدن تحریم ها علیه رژیم اسلامی ایران دارد. آمریکا تحریم ها را به سه دست تقسیم بندی کرده؛ حلقه سبز، زرد و قرمز. حلقه سبز تحریم هایی است که آمریکا میتواند براحتی آن ها را بردارد، حلقه زرد مشکل است به آسانی برداشته شود و نیاز به مذاکرات و بده بستان دارد که لازم است بر سر میز مذاکره گام به گام حلٌ و فصل شود؛ ولی برداشتن تحریم های حلقه قرمز که مرتبط به اعمال تروریستی و حقوق بشری رژیم است امکان پذیر نیست. رهبر رژیم اسلامی در ایران تصور میکند با تشدید اعمال تروریستی در خاور میانه میتواند آمریکا را مجاب کند تحریم ها یک باره بردارد؛ تصوری بی خردانه و بسی نابجا!

 

در مقابل این حسن نیت های دولت آمریکا، حوثی های یمن به حملات موشکی و پهپادی خود به تأسیسات نفتی عربستان سعودی شدت بخشیده اند، گروه های تروریستی نیابتی رژیم اسلامی در عراق حملات خود به پایگاه های آمریکا را افزایش داده اند، در همین چند روز گذشته بمب گذاری های طالبان و گروه های تروریست در کابل افزایش یافته که باعث کشته شدن بیش از ۱۰۰ غیر نظامی شامل زن و کودک و هزاران نفر زخمی گردیده است؛ رژیم اسلامی در ایران باوجود شرکت در مذاکرات وین اعلام نموده که در تأسیسات اتمی نطنز به غنی سازی اورانیوم ۶۳ درصدی دست یافته است. از طرفی دولت آقای بایدن تلویحاً به اسرائیل هشدار داده که در مقابل مردم فلسطین حسن نیت نشان دهد و خویشتنداری کند. نتیجه حسن نیت اسرائیل، اگر بتوان آنرا حسن نیت نامید، پرتاب بیش از ۱۵۰۰ راکت توسط  گروه تروریستی حماس و جهاد اسلامی به داخل اسرائیل بوده است.

 

بنظر میرسد با حضور آقای بایدن در کاخ سفید، تروریست ها اطمینان دارند که آقای بایدن دستور حمله به آنها را صادر نخواهد کرد، علارغم اینکه فرمانده نیروهای آمریکای سنتکو در خاورمیانه، ژنرال مکنزی هشدار داده است که رژیم اسلامی در ایران کماکان تهدیدی برای کشورهای خاورمیانه و جهان است.

 

همانگونه که نخست وزیر اسرائیل خبر داده است درگیری بین نیروهای نظامی اسرائیل و تروریست های حماس و جهاد اسلامی ادامه خواهد یافت. نیروهای زمینی اسرائیل با لااقل سه گران پیاده نظام با تجهیزات کامل نظامی در مرز بین اسرائیل و غزه آماده حرکت به داخل غزه می باشند، هواپیماهای اسرائیلی مواضع حماس در غزه را مورد حملات بی امان قرار میدهند. در حالیکه درخواست آتش بس توسط کشور های عربی از جمله کشور مصر بی جواب مانده است.

 

 کشور اسرائیل مجبور است از موجودیت خود در مقابل تروریستهای اسلامی که قصد نابودی آن را دارند مقاومت کند. بنابراین تا رسیدن پیکار نظامی به اهداف خود و خنثی شدن منبع حملات تروریستهای حماس و جهاد اسلامی، اتش بسی درکار نخواهد بود. اگر اسرائیل بدون رسیدن به اهداف نظامی خود به آتش بس تن دهد، برای کشور اسرائیل فاجعه خواهد بود و به احتمال قوی خامنه ای، اسماعیل هنیه و سران سپاهی و تروریست های حماس و جهاد اسلامی تبلیغات  به راه می اندازند که در این کمپین نظامی و موشک پراکنی موفق بوده اند. اما گمان این است که دولت و ملت اسرائیل چنین اجازه ای را نخواهند داد.

 

ناخدا محمد فارسی

۱۴ ماه می ۲۰۲۱

 

https://www.washingtonpost.com/world/2021/05/11/iron-dome-missile-rockets-gaza/ (۱)