Health

عدم قاطعیت سیاست خارجی دولت آقای بایدن به بی ثباتی بیشتر خاورمیانه دامن میزند

بنظر میرسد که دولت جدید آمریکا ادامه دهنده دولت اوباما است و سیاست خارجی آن بسیار شباهت به آن دولت دارد. در چند هفته ای که بایدن در کاخ سفید استقرار پیدا کرده، سیاست خارجی دولت او موجب ناامیدی بسیار مردم  خاورمیانه شده ، بویژه کشور اسرائیل که دارای بهترین و پیشرفته ترین ارتش در خاورمیانه است احساس خطر میکند. دولت بایدن حکومت پادشاهی عربستان سعودی را زیر فشار  گذاشته که رعایت حقوق بشر در آن کشور اجرا نمیشود! راه کارهایی که رئیس جمهور پیشین دمکرات آمریکا اقای کارتر به پادشاه ایران قبل از انقلاب ۱۳۵۷ پیرامون نقض حقوق بشر در ایران انجام داد !، و نتیجه آن برقراری جمهوری اسلامی ایران و حذف هرگونه حقوق شهروندی گردید و طرفه اینکه بجای شهروند «امت» یا مطیع محض مذهب جایگزین شد.

اقدامات سیاسی چند هفته گذشته دولت آقای بایدن در خاور میانه هشداری برای سران عربستان سعودی است. بایدن در هفته نخست ریاست جمهوری اش با فرمان اجرایی،  حوثی های یمن را از لیست تروریستی خارج کرد. این اقدام موانع دریافت تجهیزات نظامی حوثی ها از رژیم ایران را برمیدارد. حوثی ها تجهیزات نظامی شامل موشک بالیستیگی و پهپاد را از راه غیرقانی و قاچاق از رژیم ایران دریافت میکردند، ولی اکنون از راه متداول تجاری دریافت خواهند کرد.  حوثی ها با تجهیزات نظامی دریافتی از رژیم ایران به شهرها، تأسیسات نقتی آرامکوی عربستان در رأس التنوره حمله کرده و شهر و منطقه مآرب یمن که تنها باقیمانده منطقه تحت کنترل دولت قانونی یمن است را مورد تهاجم نظامی قرار داده اند. در این راستا سخنگوی کاخ سفید خروج حوثی ها از لیست تروریستی را بدلیل کمک های انسان دوستانه به مردم جنگ زده یمن اعلام کرد! درحالی که حوثی ها با شورش دولت قانونی یمن را ساقط و باعث فقر و آوارگی هزاران نفر از مردم دست تنگ یمن هستند. برابر با عرف بین الملل دولت جدید آمریکا میتوانست از دولت قانونی یمن حمایت کند تا بتواند به فقر و بیچارگی مردم یمن پایان دهد. کمک به گروه تروریستی حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران نمیتواند راه کار مناسبی برای حلّ‌ معضل فقر و آوارگی مردم فقیر یمن باشد؟

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، روز سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹، حملات پهپادی و موشکی حوثی‌ها به عربستان سعودی را «غیرقابل قبول» خواند. جالب اینکه دولت بایدن از این گروه تروریستی خواسته که ضمن توقف این حملات تمایل خود به انجام یک فرایند سیاسی برای دستیابی به صلح در یمن را نشان دهد(۱). خواستی بسیار نا متعارف، دولت بایدن از یک گروه تروریستی میخواهد به فرایند سیاسی تمایل نشان دهند! این درخواست  بی محتوی و غیر ممکن را سخنگوی وزارت خارجه امریکا در نشست خبری به رسانه های جهانی اعلام کرده است! خبرنگاران و تحلیل گران سیاسی بخوبی آگاهند که یک گروه تروریستی به فرایند سیاسی گوش نمی دهد و آنرا ضعف طرف مقابل تلقی مینماید۰ مشاهده میشود حوثی ها نه تنها به خواست وزارت خارجه آمریکا نوجهی نکرده، بلکه روز یکشنبه ۱۷ اسفند تاسیسات نفتی آرامکو در منطقه «راس تنوره» و شهرهای دمام، عسیر و جازان را هدف حملات پهپادی و موشکی خود قرار دادند!

در این رابطه هنری کسینجر وزیر خارجه پیشین آمریکا، جمعه ۱۵ اسفند ۱۳۹۹، که در بنیاد ریچار نیکسن سخنرانی میکرد به بایدن هشدار داد که سیاست فشار حداکثری علیه رژیم ایران را رها نکند!  کسینجر گفت دولت ترامپ موفق شد دستاورد بزرگی در خاورمیانه برای آمریکا به ارمغان بیاورد، طرح صلح «پیمان ابراهیم» توافق صلح بین اسراییل و کشورهای عربی منطقه، در نوع خود بی‌نظیراست. این تغییر در سیاست کشور های عربی که سالیان زیادی است با اسرائیل روابط حسنه نداشته اند را میتوان از تأثیرات فشار حد اکثری بر روی رژیم تروریستی اسلامی دانست. کسینجر در ادامه  به دولت بایدن هشدار میدهد «به یاد داشته باشید، باید با دیپلماسی آمریکایی صلح کنید و نباید آمریکا متحدان سنتی خود در منطقه را تنها بگذارد و در دقایق آخر به آنها خیانت کند».

جالب اینکه وزیر خارجه ایالات متحده، آنتونی بلینکن به رژیم اسلامی هشدار میدهد از اقدامات نومید کننده خود در خاورمیانه دست بردارد. بلینکن تاکید کرد که دولت پرزیدنت بایدن همچنان به تلاش های دیپلماتیک ادامه می دهد و بر این باور است که دیپلماسی یگانه راه رسیدن به تفاهم و همکاری با حکومت ایران می باشد. لازم به تذکر است، که این رویه دیپلوماسی بلینکن با برنامه دراز مدت رژیم اسلامی ایران  یعنی ،سلطه بر کشورهای خاورمیانه در تضاد است و کارگر نخواهد بود. رژیم اسلامی بدنبال آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران است تا بتواند هزینه گروه های تروریستی نیاتی خود در خاورمیانه را تأمین کند. باز گذاشتن دست حوثی های یمنی، مماشات با رژیم فاسد اسلامی و طرح صلح پیشنهادی واشنگتن به دولت افغانستان برای صلح با طالبان موجب نگرانی کشور های صلح دوست خاورمیانه گردیده که  نگرانند اقدامات نسنجیده دولت بایدن باعث بی ثباتی هرچه بیشتر خاورمیانه و احتمال درگیری نظامی در منطقه شود. سیاست خارجی دولت بایدن، اسرائیل و عربستان سعودی را از همکاری با آمریکا تا حدودی ناامید کرده، و در نتیجه احساس خطر در سیاست خارجی خود تجدید نظر کرده اند. بطوریکه دو کشور عربستان سعودی و اسرائیل تدارک لازم برای مقابله با رژیم اسلامی در ایران را در دستور کار قرار داده اند. ۰

در این راستا وزیر دفاع اسرائیل بنی کانتس خاطر نشان کرده است که طرح های حمله به تأسیسات اتمی رژیم را بازبینی نموده و اظهار میدارد اگر اقدامات دیپلماتیک به نتیجه نرسد، به زنجیره تأسیسات اتمی رژیم ایران حمله خواهند کرد  (۲). رژیم به اظهارات کانتس واکنش نشان داده و وزیر دفاع رژیم سردار حاتمی اعلام کرده است که اگر اسرائیل تهدید خود را اجرایی کند، تل آویو و حیفا را با خاک یکسان خواهند کرد. در این راستا شاهد پرواز دو بمب افکن بی-۵۲ آمریکایی که توسط جنگنده های اف-۱۵ نیروی هوایی اسرائیل اسکورت می شدند، یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ ، در حریم هوایی اسرائیل بوده ایم، که بیانگر همکاری مشترک استراتژیک اسرائیل با نیروهای آمریکایی در منطقه است.

با توجه به ادامه اقدامات تروریستی رژیم اسلامی در خاورمیانه، عدم آمادگی برای مذاکرات صلح آمیز و موضع سیاسی جدید دولت بایدن در مقابله با آن، منطقه خاورمیانه بمرابت بی ثبات تر گشته است. در این شرایط و اوضاع پر تنش، تنها راه نجات مردم ایران از دست رژیم فاسد اسلامی خیزش برعلیه رژیم از طریق مقاومت مدنی است.

ناخدا محمد فارسی هموند جبهه ملی ایران – خارج از کشور

۱۱ مارس ۲۰۲۱

آمریکا خواستار توقف حملات حوثی‌ها و آغاز مذاکره شد (radiofarda.com) (۱)

https://www.radiofarda.com/a/fourth-ir-2m-cascade-underground-natanz-plant-installed-fifth-cascade-ongoing–iaea-report/31140027.html (۲)