Health

طرح مقابله با پهپادهای مرگبار رژیم اسلامی در ایران - سامانه سلاح لیزری - ناخدا محمد فارسی

برابر با گزارشی در رسانه رادیو فردا طرح مقابله با پهپادهای ایران به کمیته روابط خارجی سنای آمریکا ارائه شده است (۱). این طرح برای جلوگیری «پهپادهای مرگبار توسط ایران و دیگر گروه‌‌های تروریستی یا شبه‌نظامیان همسو» با جمهوری اسلامی ارائه شده است. طرح توسط باب منندز، سناتور دموکرات، و جیم ریچ، نماینده جمهوری‌خواه از کمیته روابط خارجی سنا تهیه شده است. برابر با قانون مقابله با دشمنان به نام کاتسا که در سال ۲۰۱۷ میلادی به تصویب کنگره رسیده است هرگونه اقدام نظامی، برداشته شدن تحریمها لازم است به تصویب کنگره آمریکا برسد. طرح مقابله با پهپاد ها نیز بمنظور اضافه شدن در لیست «قانون مقابله با دشمنان کاتسا» ارایه شده است. قانون کاتسا در مقابل اقدامات خودسرانه ریاست جمهوری امریکا دانالد ترامپ به تصویب رسید. در قسمتی از این قانون آمده است که رئیس جمهور آمریکا نمیتواند بدون مجوز از کنگره فرمان اقدام نظامی، یا برداشته شدن تحریمهای تروریستی بر علیه رژیم اسلامی ایران را صادر کند۰

 

طرح سناتور منندز و سناتور جیم ریچ به دنبال مطرح شدن طرح مشابهی در مجلس نمایندگان آمریکا است، و یاد آوری میکند «اتکای رو به افزایش ایران به هواپیماهای بدون سرنشین، پهپادها، برای حمله به نیروها و منافع آمریکا در سراسر خاورمیانه و همچنین کشتی‌ها، تاسیسات بازرگانی، و شرکای منطقه‌ای تهدیدی جدی و فزاینده برای ثبات منطقه است».

 

این در حالی است که برابر با گزارشی در وبسایت العربیه بریتانیا، روز ۱۶ دسامبر ۲۰۲۱، یک پهپاد را در فضای پایگاه تنف سوریه که نیروهای نظامی آمریکا در آن استقرار دارد منهدم کرده است. برابر با این گزارش دو پهپاد توسط شبه نظامیان نیابتی رژیم اسلامی ایران در عراق و سوریه به پرواز درآمده اند و پس از انهدام یکی از آنها دیگری تغییر جهت داده و از فضای تنف خارج شده است. انهدام پهپاد در فضای تنف توسط یک موشک هوا به هوای جنگنده نیروی هوایی بریتانیا منفجر گردیده است. نیروی هوایی بریتانیا در ائتلاف جهان غرب برعلیه داعش هنوز در منطقه خاورمیانه حضور دارد (۲).

 

درمقابله با پیشرفت های پهپادی، نیروی دریایی آمریکا به تکنولوژی لیزری با انرژی بسیار بالا دست یافته است. سامانه سلاح لیزری با قدرت بالای ۳۰ کیلوواتی  در سال ۲۰۱۷  بر روی رزمناو آمریکایی پونس درخلیج فارس آزمایش شد. ناوبان کیل هیوز، مسئول جنگ افزار های لیزری رزمناو پونس گفت «با استفاده از اینگونه سلاحها، فرمانده ناو نگران باد و دیگر معضلات جوی و یا فاصله از هدف، هواپیما و غیره نخواهد بود، زیرا در گیری با هدف با سرعت نور انجام میشود». این گزینه یا سامانه میتواند بر روی ناوشکن ها، ناو های اقیانوس پیما و یا بر روی قایقهای تندرو نصب شود. سامانه لیزری بر روی ناو پورتلند آمرکایی در سال ۲۰۲۰ در اقیانوس آرام با موفقیت انجام شد. هدف اصلی پیشرفت تکنولوژی لیزری با قدرت بالا، برای مقابله با هواپیماها و اشیاء پرنده مزاحم گزارش شده است. استفاده از این سلاح‌ لیزری که از آن «جنگ افزار انرژی هدایت ‌شده» نام برده میشود میتواند  در برابر پهپادها و یا قایق های تندرو مورد استفاده قرار گیرد.

 

پس از آزمایش موفقیت آمیز سلاح لیزری بر روی ناو پورتلند، آزمایش این سامانه در خلیج فارس نیز انجام شد. در این راستا موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی در سال ۲۰۱۸ نیز خبر داده است به نظر می‌رسد سامانه سلاح لیزری با قدرت ۱۵۰ کیلووات نیز مورد بررسی قرار دارد. در سال گذشته بعد از آزمایش سامانه سلاح لیزری در خلیج فارس خبر گزاری سی ان ان نیز خبر داد این اولین نوع سلاح لیزری از نوع ماده جامد است که میتواند نیروی هدایت شوند بالائی را تولید کند. لازم به توضیح است که انرژی ایکه از این سلاح متصاعد میشود با سرعت نور ارسال میشود. در صورتیکه وسیله ای هدف این سلاح قرار گیرد فرصتی برای مقابله وجود نخواهد بود، زیرا با سرعت نور به هدف خواهد رسید. کاپیتان کری ساندرز ،فرمانده ناو پورتلند که، این سیستم بر آن نصب و آزمایش شده است، میگوید «با این سلاح جدید و آزمایش موفقیت آمیز آن باید برای جنگهای دریایی تعاریف جدیدی متصور شویم»!۰

 

نیروی دریایی آمریکا سامانه سلاح لیزری انرژی بالا را در خلیج عدن نیز آزمایش کرد. این سامانه برروی کشتی آمفیبیوس پورتلند نصب است که اکنون در خلیج عدن استقرار دارد. سخنگوی ناوگان پنجم آمريکا، روز چهارشنبه ۱۵ دسامبر ۲۰۲۱، خبر موفقیت آمیز سلاح لیزری در خلیج عدن را تأیید کرد (۳). گفته شده است که سامانه سلاح لیزری برای جلوگیری از حملات پهپادهای انتحاری و قایق های تندروی سپاه پاسداران به کشتی های تجارتی و نفتکش ها در خلیج فارس، خلیج عدن و دریای سرخ عملیاتی گردیده است.

 

بعضی از کشورهای جهان نیز در حال بررسی برای تولید ربات-سرباز هستند تا در مقابل اقدامات گروهای تروریستیِ روبه افزایش در جهان و در میادین جنگی از آنها استفاده شود تا جان انسانها بخطر نیافتد! برای مثال ممکن است برای پاک سازی مناطق پس از استفاده از سلاح های آتش زا، باقی مانده سلاح های انفجاری مانند بمب های منفجر نشده و غیره از ربات-سرباز ها استفاده کرد. ولی اگر این ربات-سرباز ها طرح و به بازار بیایند، نمیتوان اطمینان داشت که از آنها برعلیه انسانها استفاده نخواهد شد؟ در این راستا کمیته بین المللی صلیب سرخ هشدار داده است که «از دست دادن کنترل و قضاوت انسان ها در استفاده از زور و سلاح، نگرانی های جدی را از دیدگاه های بشردوستانه، قانونی و اخلاقی به وجود می آورد.» این در حالی است که برخی از قدرتهای جهانی تحلیل میکنند، چه بخواهیم و چه نخواهیم، اینگونه سلاح ها بزودی توسط گروه های تروریستی، بررسی، تولید و مورد استفاده قرار خواهند گرفت که بسیار برای انسانها خطرناک خواهد بود. با پیشرفت تکنولوژی سلاح های خود مختار (کنترل پاسیو و یا کنترل از راه دور) این گونه سلاح ها بوجود خواهد آمد و لازم است در مقابل آنها در راستای ربات های انسان نما بررسی شود تا بتوان با آنها به مقابله پرداخت.

 

تکنولوژی و پیشرفت در ساخت تجهیزات نظامی برای از بین بردن انسان رو به افزایش است و ادامه خواهد یافت. باعث تأسف است که انسانها از علم و دانش برای نابودی انسان استفاده نموده و به علم و دانش بشری خیانت میکنند.

 

ناخدا محمد فارسی

۱۸ دسامبر ۲۰۲۱

https://www.radiofarda.com/a/senate-foreign-relation-committeon-iran-drone/31613364.html (۱)

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2021/12/16/UK-reveals-it-shot-down-drone-over-Syria-s-Al-Tanf-housing-US-troops (۲)

https://www.trackpersia.com/us-navy-tests-high-energy-laser-weapon-system-in-gulf-of-aden-amid-iran-tensions/ (۳)