رئیسجمهوری ترکیه وعده کمک مالی به زلزلهزدگان را داد. او وعده داد که خانوادههای آسیبدیده هر کدام ۱۰هزار لیره ترکیه (حدود ۵۰۰ یورو) کمک اضطراری دریافت خواهند کرد.
رهبر اپوزیسیون ترکیه، اردوغان را به ناتوانی در مدیریت بحران متهم کرد. کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب اصلی اپوزیسیون “جمهوری خلق”، گفت که رئیسجمهوری نتوانست در بیستمین سال دولت خود، کشور را برای چنین زمینلرزهای آماده کند.
ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی به ویژه در معرض خطر زمینلرزه است. اما در بسیاری از مناطق
شمار قربانیان در هر دو کشور ترکیه و سوریه رو به فزونی است و این رقم به بیش از ۱۱هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است. بیش از ۴۵هزار نفر مجروح شدهاند.
به دنبال شکایتهای زلزلهزدگان در مورد کمبودها و کندی در روند امدادرسانی، فوات اوکتای، معاون رئیسجمهوری ترکیه گفت که هماکنون حدود ۱۶هزار و ۱۵۰ تیم نجات و جستجو در محل وارد عملیات شدهو در تمام استانها و مناطق آسیبدیده مستقر شدهاند. او افزود که حدود ۶۰هزار نیروی امداد در محل حضور دارند.
این سیاستمدار حزب حاکم از مستقر شدن تیمهای نجات بینالمللی در استانهای آدیامان، حتای و رمانمراش خبر داد.
نیروهای نجات و امداد فنی از آلمان نیز راهی ترکیه شدهاند. یک تیم ۵۰ نفره از نهاد امداد فنی آلمان (THW) با تجهیزات کامل صبح چهارشنبه ۸ فوریه (۱۹ بهمن) فرودگاه کلن/بن را به مقصد مناطق زلزلهزده ترک کردند.
قطع شبکه توییتر در ترکیه، بازداشت منتقدان در شبکههای اجتماعی
با افزایش انتقادات آنلاین از واکنش دولت به زلزله مرگبار هفته جاری، شبکه اجتماعی توییتر برای شرکتهای ارائهدهنده عمده خدمات تلفن همراه ترکیه غیرقابل دسترس شد.
خبرنگاران خبرگزاری فرانسه نتوانستند به این شبکه اجتماعی در ترکیه دسترسی یابند. با این حال آنها با استفاده از خدمات ویپیان که مکان کاربر را پنهان میکند، توانستند به این شبکه دسترسی پیدا کنند.
ناظر رسانههای اجتماعی netblocks.org گفته است که شبکه توییتر تنها “به چند ارائهدهنده اینترنت در ترکیه” محدود شده است.
این ناظر افزود: «ترکیه سابقه زیادی در فیلترینگ گسترده رسانههای اجتماعی در هنگام حوادث اضطراری ملی و حوادث ایمنی دارد.»