در پایان برگزاری رزمایش ذوالفقار در تاریخ ۱۸ آبان ۱۴۰۰ سرلشگر موسوی در جمع خبرنگاران در ارزیابی از عملکرد یگانهای شرکت کننده در رزمایش گفت «رزمایش ذوالفقار۱۴۰۰ یکی از موفقترین رزمایشهای مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران بود». این رزمایش با حضور بخشی از یگانهای نیروهای زمینی، پدافند هوایی و نیروهای هوایی و دریایی ارتش ایران در منطقه شرق تنگه هرمز، دریای عمان و شمال اقیانوس هند برگزار شد. هدف از اینگونه رزمایشات آزمایش واقعیتهای میدان رزم است، تا آمادگی ارتش را برای رویارویی در عرصههای واقعی ارتقا بخشد، همچنین در این رزمایش ها میزان آمادگی نیروهای چهارگانه ارتش در پشتیبانی و همپوشانی از ماموریتهای یکدیگر مورد آزمایش قرار گیرد.
سرلشگر موسوی اضافه میکند از جمله نقاط حائز اهمیت رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش این بود که «مدیریت در اکثر سطوح به جوانانی که قرار است در آینده مسئولیتهای سنگین را بر دوش بگیرند، سپرده شد و این موفقیت آنها برای ما یک دستاورد بسیار بزرگ بود». در این مصاحبه که با خبرگزاری تسنیم انجام شد (۱)، سرلشکر موسوی اظهار میدارد با وجود عملکرد خوب یگانهای مشارکت کننده در رزمایش، اما با توجه به رشد فناوری ها و تغییر متغیرهای موثر بر رزم، هرگز به وضع موجود راضی نیستیم و با مطالعه روندها و پیشبینی آینده و همچنین درسهای بزرگی که از رزمایش ها میگیریم باید دائماً تلاش کنیم تا برای آینده و تهدیدات احتمالی، متناسب با فناوری و متغیرهای موثر، خود را به روز کرده و آماده شویم۰
بیان سرلشگر موسوی که مدیریت را به دست نظامیان جوان سپرده اند قابل تأمل است، زیرا چه در هنگام و چه بعد از رزمایش ذولفقار ۱۴۰۰ با هیچیک از فرماندهان نیروهای مسلح ارتش (زمینی، دریایی، هوایی و پدافند هوایی)مصاحبه ای انجام نشده است. رزمایش ذوالفقار بالطبع همآهنگی نیروهای ارتش را در پی داشته که فرماندهان چهار نیرو لازم است در یک مکان با هم ستاد رزمی تشکیل و تبادل نظر نمایند و در یک مکان بدور هم جمع شوند. میتوان گمانه زد اینگونه همآهنگی، آن هم در حالت رزمی، بعید نیست فرمانده کل قوا خامنه ای را به هراس و وحشت از کودتا انداخته باشد!.
همانگونه که بارها یادآور شده ایم سران رژیم اسلامی از بدو روی کار امدن در سال ۱۳۵۷، اگر چه ارتش ملی ایران را منحل نکردند، اما همیشه از انسجام ارتش واهمه داشته اند. ساختار فرماندهی ارتش از همان هنگام انقلاب مورد بی مهری قرار گرفت، فرماندهان ارتش را یا کشتند، یا بازنشسته کردند، و یا ناگزیر به جلای وطن نمودند. بودجه ارتش بسیار ناچیز است بگونه ای که برابر با سخنان سرلشگر موسوی رشد فناوری مؤثری نداشته است. قبل از انقلاب ارتش ایران برپایه دفاع از کشور پایه ریزی شده بود و با تجهیزات بروزی که در اختیار داشت یکی از مجهزترین ارتش های منطقه بود. حمله تهاجمی ارتش ایران در سالهای اول و دوم جنگ با ارتش عراق بیانگر امکانات و آمادگی ارتش ایران بود. ارتش ایران موفق شد ارتش عراق را با هزینه مالی و جانی بسیار بالا از کشور ایران بیرون براند. حمله نیروی دریایی ایران به نیروی دریایی عراق و انهدام آن نمونه بارز دیگر برای بروز بودن تجهیزات نظامی ارتش ایران قبل از انقلاب بود. خلبانان اف-۴، اف-۵ و تامکت های اف-۱۴ نیروی هوایی عراق را فلج کردند. ارتش در کمک نظامی ایران به کشور عمان و سرکوب غائله ظفار ، نمونه بارزی از یک ارتش ملی مجهز به تجهیزات بروز بود. ولی امروزه با توجه به اینکه ارتش توانسته انسجام یک ارتش ملی را حفظ کند ولی برابر با سخنان سرلشگر موسوی تجهیزات نظامی آن بروز نیست.
سرلشگر موسوی در ادامه اظهاراتش در پاسخ به این پرسش که آیا نیروهای مسلح ارتش با امکانات موجود می تواند امنیت کشور، و به ویژه خلیجفارس را تامین کنند؟ پاسخ داد و تاکید کرد حتما همینطور است؛ بدون کوچکترین تردیدی ارتش می توانند از آرمان ها، تمامیت ارضی کشور و همچنین ملت و ناموس خود دفاع کنند. سرلشگر موسوی ادامه میدهد که ما هرگز خود را از فناوری و پیشرفت های کشورهای دیگر محروم نخواهیم کرد. در این راستا میتوان مسافرت رئیس کل ستاد نیروهای مسلح، سرلشگر باقری را یادآور شد که به مسکو مسافرت کرد و پیرامون خرید تجهیزات نظامی بروز از روسیه مذاکراتی بعمل آورد، ولی از خرید تجهیزات نظامی بدلیل تحریم ها، تاکنون خبری نشده است. در ادامه مصاحبه، سرلشگر موسوی بطور سربسته درباره روابط اسرائیل با کشورهای خاورمیانه سخن گفته و آنرا اشتباه دانست، زیرا بدون اینکه نامی از کشوری برده باشد خروج آمریکا پس از ۲۰ سال از افغانستان و شکست مأموریت نظامیان آمریکا در آن کشور را مورد توجه قرار داد و یادآور شد تاریخ نشان داده است بیگانگان برای هیچکس امنیت پایدار به ارمغان نخواهند آورد.
نتیجه آنکه ارتش ایران به نوعی ساختار یک ارتش ملی را دارا است و نظامیان ارتش ایران امیدوارند پس از سرنگونی رژیم اسلامی، مردم ایران با نگارش قانون اساسی نوین، وظایف ارتش ملی ایران را مشخص نمایند. بودجه لازم برای ارتش ملی ایران در نظر گرفته شود تا بتواند تجهیزات لازم را خریداری نموده ، آموزش های لازم پیرامون تاکنیک های بروز با تجهیزات نظامی بروز را انجام داده و خود را بار دیگر در ردیف ارتش های مجهز جهان قرار دهد. لازم است باز هم یادآور شویم ارتش ایران با همین تجهیزات قدیمی که در اختیار دارد، با نگهداری از تجهیزات و عملیاتی نگاه داشتن آنها قادر است وظایف محوله شامل دفاع و پشتيبانی از امنيت و استقلال کشور، از جمله حفاظت از مرزهای زمينی،دریایی و هوايی، پاسداری از تماميت ارضی و دفاع از حاکميت ملی را بنحو احسن انجام دهد. کمک رسانی به مردم در هنگام وقوع وقايع اضطراری طبيعی مانند سيل، زلزله، طوفان، بيماريهای واگير و مشابه آن، از دیگر وظایف نظامیان ارتش ملی ایران است؛ در این زمینه نیز عملکرد ارتش ملی ایران بسیار موفقیت آمیز بوده است.
قبلاً نیز یاد آور شده ایم که امید مردم ایران برای عبور از رژیم اسلامی به نظامیان ارتش ملی ایران است و انتظار دارند که ارتش ملی نه تنها از یکپارچگی کشور و استقلال و حاکمیت ملی حمایت کند، بلکه از جان و مال مردم به هنگام بحران نیز دفاع کند. جای تردید نیست که نظامیان ارتش ملی ایران به سوگند و وظیفه ملی خود پایبندند و همانگونه که در جنگ ایران وعراق ثابت کردند، برابر با وظیفه ملی خود به حفظ تمامیت ارضی کشور، دفاع از حاکمیت ملت ایران، ادامه خواهند داد و در مواقع ضروری و بحران عبور از رژیم اسلامی در کنار مردم ایران خواهند ایستاد.
ناخدا محمد فارسی
۱۲ نوامبر ۲۰۲۱
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/08/18/2604788/%D8%B3%D8%B1%D9%84%D8%B4%DA%A9%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B3%D9%88%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AD%D8%AF%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B1%D8%B2%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D9%86%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF-%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%BE%D8%B4%D8%AA%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%AF%DB%8C%D9%BE%D9%84%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%DB%8C%D9%BE%D9%84%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D9%87%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%85 (۱)