در بیانیه وزارت کشور آلبانی آمده است دومین حمله سایبری که عصر روز جمعه یک «سیستم مخابره پلیس آلبانی» را هدف گرفت مشابه با حمله ماه ژوئیه به پرتال دولت آلبانی یا به عبارتی e-Albania بوده است.
در این بیانیه آمده است بر اساس نتایج اولیه منبع این دو حمله یکی بوده و باعث شده تا مقامات به طور موقت تمام سیستمها از جمله سامانه جامع مدیریت اطلاعات (TIMS) را که ورود و خروج در گذرگاه مرزی را ثبت میکند، تعطیل کنند.
آلبانی، از اعضای سازمان پیمان نظامی آتلانتیک شمالی،ناتو، اخیرا روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد و دستور به اخراج کارکنان سفارت ایران در تیرانا داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تصمیم دولت آلبانی به قطع روابط دیپلماتیک به دلیل یک حمله سایبری در نوع خود برای اولین بار گرفته شده است.
ادی راما، نخست وزیر آلبانی روز شنبه در توییتی نوشت: «یک حمله سایبری دیگر از سوی همان متجاوزان که قبلاً توسط متحدان و کشورهای دوست آلبانی افشا و محکوم شد، شامگاه گذشته در سامانه TIMS مشاهده شد.»
مایکروسافت، افبیآی و دیگر کارشناسان سایبری در پی حمله ماه ژوئیه به آلبانی کمک کردند. مایکروسافت روز پنجشنبه اعلام کرد که نسبتاً مطمئن است که هکرها به وزارت اطلاعات و امنیت ایران وصل هستند.
دولت آمریکا روز جمعه ۹ سپتامبر در واکنش به حمله سایبری به آلبانی، وزارت اطلاعات ایران و اسماعیل خطیب وزیر این وزراتخانه را تحریم کرد. ناتو و اتحادیه اروپا نیز ضمن حمایت از تیرانا این حمله سایبری را محکوم کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با محکوم کردن این اقدام واشنگتن آن را «برچسب جدید تحریمی» و بی اثر خوانده و گفت: «اعلام حمایت فوری آمریکا از اتهام واهی دولت آلبانی به ایران و اقدام سریع بعدی واشنگتن در تحریم مجدد و مکرر وزارت و وزیر اطلاعات ایران با توسل به همان اتهام واهی و اثبات نشده، به خوبی گویای آن است که طراح این سناریو نه دولت آلبانی، بلکه دولت آمریکاست و تیرانا قربانی سناریوی طراحی شده واشنگتن علیه ایران شده است».
روابط تهران و تیرانا از سال ۲۰۱۳ میلادی، زمانی که آلبانی اعضای سازمان مجاهدین خلق را در خاک خود پذیرفت و آنان را در نزدیکی شهر دراج اسکان داد، پرتنش شد. شهر بندری دراج، دومین شهر برزگ آلبانی و در
ک33یلومتری پایتخت، تیرانا، قرار دارد
آلبانی در سال ۲۰۰۹ میلادی به عضویت ناتو درآمد و خواهان پیوستن به اتحادیه اروپاست برگرفته از سایت ارونیوز