Health

تحلیل و تفسیر بحران هسته‌ ای ایران و احتمال درگیری نظامی!

 مذاکرات اتمی با ایران در وین ادامه دارد. پیشبینی های بسیاری توسط تحلیل گران ارایه شده که اکثراً برپایه احتمال شکست مذاکرات است. پیش تر  اهداف استراتژیک رژیم اسلامی پس از شکست در جنگ ایران و عراق را نگارش کرده ایم. پس از پایان جنگ بدون پیروزی و هزینه بسیاربالای انسانی و مالی آن، هدف استراتژیک رژیم این بوده که برای صدور انقلاب اسلامی به کشورهای خاورمیانه و بعبارتی دیگر برقراری امپراتوری اسلام شیعی به تسلیحات پیشرفته و بمب اتمی نیاز دارد. رژیم تصور میکند با قدرت اتمی شدن، هژمونی آن در خاورمیانه تثبیت و بقاء رژیم برای همیشه تأمین خواهد شد۰

 برای رسیدن به این هدف استراتژیک، رژیم شروع به غنی سازی اورانیوم کرد. این اقدام پنهانی تا سال ۱۳۷۴ ادامه یافت تا سازمان بین المللی انرژی اتمی از قصد رژیم باخبر شد و پرونده اتمی رژیم به سازمان ملل ارجاع گردید و در نتیجه تحریمهای سنگینی برعلیه رژیم اسلامی ایران از طریق شورای امنیت سازمان ملل برقرارشد. مذاکرات اتمی ایران بمدت ۱۲ سال ادامه داشت تا بلاخره در سال ۱۳۹۴ مذاکرات به تعهدنامه اتمی برجام منتهی شد. اما بعلت اهداف استراتژیک، علارغم استقرار بازرسان انرژی اتمی و نصب سیستم های نظارتی غنی سازی، رژیم با تزویر و نیرنگ، و شعار «انرژی اتمی حق مسلم ماست» به غنی سازی اورانیوم با غلظت بالا ادامه داد؛ از جمله به غنی سازی ۵، ۲۰، ۶۰، و احتمالا ۹۰ در صدی و غنی سازی فلزی. همزمان بمنظور اجرایی کردن اهداف استراتژیک، رژیم به تولید موشکهای کروز و بالیستیکی و پهپادهای پیشرفته بر خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دست زد که همچنان  ادامه دارد. رژیم درصورت اتمی شدن به موشکهای کروز و بالیستیکی برای حمل سلاح اتمی نیاز دارد. در یکی دوسال گذشته پیشرفت قابل ملاحظه ای در سیستم پرتاب موشکها مشاهده شده، که با دقت بسیار بالایی پرتاب و به هدف اصابت کرده اند. برد موشکهای سپاه پاسداران بطور تقریب ۱۳۰۰ میل (۲۱۰۰ کیلومتر) است و قادرند اهدافی تا شعاع ۱۳۰۰ مایلی را پوشش دهند. این شعاع برد موشکی کشورهای خاورمیانه از جمله اسرائیل را پوشش میدهد. لازم به توضیح است که از هنگام انقلاب اسلامی تا کنون رژیم موجودیت اسرائيل را مورد تهدید قرار داده است.

 

برابر گزارشی در رسانه گویا نیوز (۱) رابین رایت، نویسنده و روزنامه ‌نگار سرشناس آمریکایی، با برگرفتن از مجله آمریکایی نیویورکر، عواقب شکست مذاکرات اتمی وین را، با توجه به خطر جدی توانایی تسلیجاتی ایران، بطور جامع گزارش نموده است. وی ابتدا پیرامون گرایش رابرت مالی نماینده وزارت امورخارجه آمریکا توضحیات مبسوطی ارایه داده که وی سالیان است که در کش و قوس های سیاسی و نظامی خاورمیانه، در وزارت خارجه آمریکا از جمله مذاکرات کمپ دیوید در سال ۲۰۰۰ کار کرده و مدتها در سازمان «گروه بین الملل بحران» مرتبط به ایران انجام وظیفه نموده  و یکی از نفرات مذاکرات اتمی برجام در سال ۲۰۱۵ بوده است. رابرت مالی اکنون مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا و مسئول مذاکرات اتمی با ایران در وین است. رابرت مالی پیرامون مذاکرات اتمی در وین هشدار داده «آنها (ایرانی‌ها) اشتباه محاسباتی دارند و با آتش بازی می‌کنند!».

 

رابین رایت میگوید «بحران هسته‌ای ایران را نمی‌توان در خلاء بررسی کرد.» او میگوید شکست مذاکرات هسته‌ای با ایران عوارض جهانی خواهد داشت. این درحالی است که گفته میشود اگر دولت بایدن با ایران به توافقی برسد، جمهوری‌خواهان وعده داده‌‌اند که بمحض برگشت به کاخ سفید آن را پاره خواهند کرد. در این راستا سناتور تد کروز از ایالت تگزاس در اکتبر امسال در توییتی نوشت «تا زمانی که توافق به تایید کنگره نرسد، یک پیمان به شمار می‌رود و با قطعیت ۱۰۰ درصد هر رئیس جمهورجمهوریخواهی در آینده آن را پاره خواهد کرد.»

 

رابین رایت افزوده است که دو سال بعد از حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه الاسد آمریکا در عراق، ژنرال مکنزی فرمانده سنتکو آمریکا در خاورمیانه میگوید «درس الاسد» این است که «موشک‌های ایران تهدید فوری ‌‌تری نسبت به برنامه هسته‌ای ایران شده است، زیرا موشکها با دقت بسیار بالا تقریبا هر جایی را که بخواهند میتوانند بزند.» لازم است یادآور شویم که در رزمایش پیامبر اعظم ۱۷ سپاه پاسداران و هوافضا، سپاه پاسداران دقت عملیاتی موشکهای کروز و بالیستیکی خود را به نمایش گذاشتند که مورد انتقاد کشورهای مذاکره کننده برجام از جمله انگلستان قرار گرفت. تولید و آزمایش موشک های بالیستیگی خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است. پیرامون دقت موشکها میتوان یادآور شد، در سال ۲۰۱۹ تحت فرماندهی امیرعلی حاجی زاده یک پهپاد تجسسی آمریکا را سپاهیان در خلیج فارس سرنگون کردند، همچنین حمله موشکی به پایگاه الاسد را حاجی زاده هدایت کرد. گزارش شده است که تأسیسات موشکی و پهپاد سازی سپاه پاسدان در تونل های زیر کوه ها در عمق ۴۸۷ متری قرار دارند که بسختی میتوان آنها را با بمب های متعارف منهدم کرد. سپاه پاسداران از این تونل ها با عنوان «شهر موشکی» یاد میکنند. ارزیابی های اطلاعاتی نشان میدهد جمهوری اسلامی اکنون هزاران موشک بالستیک دارد که می‌‌توانند هر سمتی با شعاع ۱۳۰۰ میل را پوشش دهد. سازمان هوافضای سپاه پاسداران قادر است صدها موشک به خاک اسرائیل پرتاب کند، که برای کشور اسرائیل بسیار نگران کننده است.

 

در این رابطه رئیس جمهور بایدن همچنین سعی کرد ایران را تهدید کند و در ماه اکتبر یک بمب افکن بی‌۱‌-بی که قادر است بمب های سنگر شکن حمل کند را از ایالت داکوتای جنوبی به منطقه خلیج فارس به پرواز در آورد و جنگنده‌های مصر، اسرائیل و عربستان و بحرین آن را در سراسر خاورمیانه اسکورت کردند. امّا رژیم اسلامی ایران میداند که از طرف رئیس جمهور بایدن خطری متوجه رژیم نخواهد بود. این در حالی است که اسرائیل پیشرفت غنی سازی و تولید موشکهای بالیستیکی که میتواند به اسرائیل برسد را بسیار خطرناک میداند و با بودجه ای ۲.۹ میلیارد دلار امکانات جلوگیری از حملات موشکی سپاه پاسداران را بهبود بخشیده و ارتش اسرائیل را برای حمله احتمالی به تأسیسات اتمی و موشکی در ایران آماده کرده است.

 

برابر با گزارشی در رسانه رادیو فردا (۲) ارتش اسرائیل گفته است در چند ماه گذشته برای حمله احتمالی به تأسیسات اتمی ایران به سلاحهای پیشرفته ‌تری دست یافته، و نیروی هوایی این کشور تمرینات لازم برای جزئیات حمله را تمرین کرده اند. و در سال ۲۰۲۲ تمرکز بیشتری برای مهار کردن فعالیت‌های ایران در سوریه خواهد داشت. روز سه ‌شنبه، ۷ دیماه، نفتالی بنت نخست ‌وزیر اسرائیل، در مصاحبه با رادیو ارتش این کشور در مورد اظهارات علنی اخیر مقامات اسرائیلی مبتنی بر آمادگی اسرائیل برای حمله به ایران در هر لحظه، گفته است «من طرفدار آن هستم که کمتر صحبت کنم و بیشتر عمل کنم.» آقای بنت توضیح بیشتری در این مورد نداده است. همچنین مشخص نیست که سناریوهای اسرائیل برای حمله به تأسیسات اتمی ایران چیست.؟

 

ارتش اسرائیل اگر بخواهد به ایران حمله هوایی کند، باید امکان سوختگیری در هوا داشته باشد. نیروی هوایی ارتش اسرائیل از هواپیماهای سوخت گیری هوایی برخوردار است ولی به نمونه جدید بوئینگ‌ کی‌سی-۴۶ که ویژه سوخت‌گیری در هوا برای جنگنده‌ نوع اف-۳۵ و مشابه آن است نیاز دارد، که برابر گزارشی در وای.نت، وزارت دفاع آمریکا، درخواست اسرائیل برای دریافت زودهنگام این هواپیماها را رد کرده است. آمریکا قرار است دو فروند از این بوئینگ‌های سوخت ‌رسان را چهار سال دیگر به ارتش اسرائیل تحویل دهد که شاید بسیار دیرباشد! این درحالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی همواره اسرائیل را تهدید به «نابودی» می‌کنند و در کنار این اظهارات پیشبرد برنامه اتمی ایران باعث نگرانی در اسرائیل و در سطح جهانی شده است.

 

با توجه به سناریوهای یاد شده آیا اسرائیل به تأسیسات اتمی ایران حمله خواهد کرد؟ جواب این سئوال ساده نیست. اول آنکه جواب این سئوال بسیار به نتیجه مذاکرات اتمی وین بستگی دارد. تحلیل ها برآنست که توافقی در پی خواهد بود. مذاکره کنندگان اروپایی مذاکراتی که از روز دوشنبه به بعد شروع شده را تا حدی مثبت گزارش کرده اند و نماینده روسیه برای رسیدن به نتیجه خوشبین است۰ اگر فرض براین باشد که مذاکرات اتمی با شکست روبرو شود و رژیم اسلامی برابر با داده های موجود به تولید بمب اتمی نزدیک باشد و تکنولوژی سوارکردن بمب اتمی بر روی موشک های بالیستیکی نیز انجام گردد، اسرائیل و جهان غرب چه گزینه هایی در دست دارند؟

۱- اگر آمریکا و اسرائیل بخواهند به تأسیسات اتمی ایران حمله کنند. این اقدام میتواند از طریق موشکهای کروز و بالیستیکی از راه دور  باشد، همانگونه که ائتلاف نظامی آمریکا در سال ۲۰۰۳ برای اشغال عراق انجام داد. آنقدر بمب بر روی تأسیسات موشکی سپاه پاسداران بریزند تا توان پرتاب موشکها بطور کامل خنثی شود. دیگر اینکه از طریق امواج الکترونیکی (حمله سایبری) سیستم کنترل پرتاب موشک ها را مختل نمایند. پس از این خنثی سازی، بمب افکن ها مانند «بی ۱ -بی» با بمب های سنگر شکن تأسیسات موشکی و اتمی ایران را منهدم نمایند.

۲- سپاه پاسداران بیکار نخواهند نشست و انواع موشکهای کروز و بالیستیکی خود را در اولین فرصت به طرف کشورهای حاشیه خلیج فارس، پایگاه های نظامی آمریکا در خلیج فارس و کشور اسرائیل پرتاب خواهند کرد. کشورهایی مانند امارات، بحرین، قطر، عمان، مصر، عربستان سعودی که در تیررس موشکهای کروز و بالیستیکی ایران واقع هستند کوشش خواهند کرد مانع پیکار نظامی توسط رژیم با آمریکا و اسرائیل شوند، زیرا تا خنثی کردن سیستم های پرتاب موشکها از طریق حمله سایبری و یا موشکهای سنگرشکن، لااقل به ۴۸ ساعت وقت لازم است.

۳- در صورت بروز جنگ، رژیم با موشک، و پهپاد، حمله به کشورهای خاورمیانه از جمله کشور اسرائیل را از طریق شبه نظامیان نیابتی در عراق، سوریه، لبنان و یمن شروع کرده و شدت خواهند داد.

۴- با توجه به سخنان ژنرال مکنزی فرمانده سنتکو آماده شدن برای حمله به ایران لااقل یک سال وقت  لازم دارند. مشخص نیست درصوریتکه مذاکرات وین با شکست روبرو شود و رژیم بداند که مورد حمله قرار خواهد گرفت، از این فرصت استفاده و با عملیات تروریستی توسط شبه نظامیان نیابتی، خاورمیانه را به آشوب بکشد. بنابراین جنگ هوایی با رژیم اسلامی لازم است غافلگیرانه باشد، در غیر اینصورت نتایج پیکار نظامی غیرقابل پیشبینی خواهد بود.

۵- آیا آقای بایدن و حتی کشور اسرائیل چنین اراده ای را خواهند داشت به ایران حمله نظامی بکنند؟؛ قابل تأمل است.

۶- رهبر رژیم اسلامی ایران خامنه ای به دنبال جنگ نیست چون میداند با هرگونه درگیری نظامی پایه رژیم اسلامی فروخواهد ریخت، که کاملاً برخلاف هدف استراتژیک رژیم اسلامی است.

 

سپاه پاسداران تصور میکند توان نظامی لازم برای مقابله با آمریکا و اسرائیل را دارد. این تصور ابلهانه ای بیش نیست، رژیم اسلامی توان مقابله با آمریکا که بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی جهان است را ندارد. جهان و بخصوص اسرائیل نمیخواهند ایران اتمی با امکانات موشکی را قبول کنند زیرا نمیتوانند به سران رژیم اسلامی ایران با قصد نابودی اسرائیل اعتمادی داشته باشند. امّا با توجه به وضعیتی که بوجود آمده نتیجه هرگونه پیکار نظامی با نظام اسلامی برای طرفین بسیار پرهزینه خواهد بود. و بهمین دلیل برای جلوگیری از درگیری نظامی میتوان گمانه زد «احتمال اینکه جهان ایران اتمی را تحمل کند بسیار بالا است».

 

در این راستا تکلیف ما مردم ایران چیست؟ هموطنان ، ستیزه جویی با امریکا و اسراییل در طول ۴۳ سال هیچ نفعی برای ملت ایران نداشته است. رژیم برای پروژه اتمی شدن و موشک سازی و پرتاب بمب اتمی میلیارد ها دلار هزینه کرده است، و اگر کشور ایران را وارد جنگ با آمریکا، اسرائیل و بالطبع با کشورهای منطقه کند، کشور ایران نابود خواهد شد.

 

هموطن – هنگام آن رسیده است که پا به میدان گذاریم و تا دیر نشده و کشور ایران نابود نشده است، خودمان را از شرّ این نظام حکومتی جنایتکار رها کنیم. گذار از رژیم اسلامی وظیفه ملی هر ایرانی وطن دوست است. رژیم از پروسه تولید سلاح اتمی و موشک سازی دست بردار نیست و کشور ایران درخطر جنگی خانمان سوز قرارگرفته است. سرمایه های ملی ایران توسط حاکمیت مافیایی چپاول شده، مردم زحمت کش ایران نان شب برای زن و بچه خود ندارد. باید اقدام کنیم، اعتراضات سراسری را ادامه دهیم، کمیته های همیاری محلی و ملی تشکیل دهیم، کارها را خود در دست بگیریم، از این رژیم سفاک اسلامی میباید عبور کرد تا بتوانیم کشورمان را نجات دهیم.

 

ناخدا محمد فارسی

۳۰ دسامبر ۲۰۲۱

 

https://news.gooya.com/2021/12/post-59903.php (۱)

https://www.radiofarda.com/a/israeli-military-presents-iran-strike-scenarios/31631080.html (۲)