Health

تحلیلی بر تمرین هوایی فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، سنتکام، و رزمایش نظامیان رژیم اسلامی - نا خدا محمد فارسی

خبر گزاری رادیو فردا روز ۹ آبان ۱۴۰۰ گزارش داد که فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) روز شنبه ۸ آبان از پرواز بمب‌افکن راهبردی «بی-۱ بی» در منطقه فرماندهی سنتکام در خاورمیانه و خلیج فارس خبر داده است (۱). این بمب افکن قادر به حمل بمب های سنگر شکن (بانکر باستر) است که گفته شده درصورت درگیری جنگ با ایران میتواند تأسیسات اتمی زیرزمین مانند فردو را مورد هدف قرار دهد، اما همانند هرگونه بمب افکن دیگر لازم است توسط جنگنده‌هایی همراهی شود تا از حملات جنگنده های دشمن در حین عملیات در امان باشد. خبرگزاری پیام اسرائیل نیز خبر داد که جنگنده های اف-۱۵ اسرائیل این بمب افکن را در حریم هوایی اسرائیل در مسیر پرواز به خلیج فارس همراهی کرده و پس از خروج از حریم هوایی اسرائیل پشتیبانی جنگنده ها از طریق نیروی هوایی کشورهای عربستان سعودی، بحرین، و مصر انجام شده است.

این خبر در روزنامه اینترنتی الشرق الاوسط در روز شنبه ۸ آبان نیز بازتاب داده شد (۲). شرق الاوسط افزوده است این مانور در بحبوحه تنش‌های مداوم با ایران و ادامه بن‌بست در توافق هسته ای بین تهران و قدرت‌های جهانی بوده است. این رسانه از جانب خبر گزاری آسوشیتدپرس نوشته این بمب‌افکن بر فراز تنگه هرمز (که ۲۰ درصد کل تجارت جهانی نفت از آن عبور می‌کند) تا دریای سرخ، تنگه باب المندب و در نهایت کانال سوئز پرواز داشته است.

ژنرال کنت مک‌کنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده در این زمینه میگوید «هدف ماموریت گروه ضربت بمب افکن «بی-۱بی» که پنجمین ماموریت در منطقه عملیاتی فرماندهی مرکزی ایالات متحده در سال جاری است این بود که پیام روشنی از اطمینان خاطر ارائه کند». ژنرال مک‌کنزی اضافه کرده است٬ ما با هم قوی‌تر هستیم. سنتکام می‌گوید در این گشت زنی پنج ساعته جنگنده‌هایی از کشورهای بحرین، مصر، اسرائیل و عربستان سعودی با پرواز بر فراز حریم هوایی خود به این گشت زنی پیوستند.

همگامی کشورهای منطقه در این گشت زنی بسیار قابل تأمل است. این گشت زنی تمرینی است تا در صورت درگیری اسرائیل و یا ایالات متحده امریکا با رژیم اسلامی ایران ، تمام کشورهای همسایه ایران هماهنگ با هم بر علیه ایران اقدام خواهند کرد. برابر با سخنان ژنرال کنت مک کنزی، بمب‌افکن «بی-۱ بی» گشت زنی خود را بدون توقف پنج ساعته از اقیانوس هند آغاز و پیش از خروج از منطقه بر فراز خلیج عدن، تنگه باب المندب، دریای سرخ، کانال سوئز، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان پرواز کرد. بمب‌افکن «بی-۱بی » یک هواپیمای با سرعت مافوق‌صوت است و در کنار بی-۲ و بی-۵۲، یکی از سه هواپیمای بمب افکن راهبردی ا‌ست که در نیروی هوایی ایالات متحده به خدمت گرفته‌ است.

در مقابل این زورآزمایی، سپاه پاسداران و ارتش ایران هم دست به اقداماتی زده اند تا نشان دهند میتوانند در مقال حملات احتمالی آمریکا و اسرائیل عکس العمل نشان دهند. برابر با گزارشی در رسانه تسنیم وابسته به سپاه پاسداران، فرماندهی پدافند هوایی رژیم آزمایشاتی با سامانه های پدافندی بهینه شده، در ماه مهر ۱۴۰۰، با ویژگی هائی انجام داده است. این رزمایش ها با نام «رستاخیز مدافعان در لایه آخر» انجام شده (۳). از جمله ویژگی‌ها حضور سامانه پدافندی زوبین، دزفول و مجید با برد کوتاه است. رسانه تسنیم ترسیم نموده که این رزمایش با نام «مدافعان آسمان ولایت» هم چندین سال است که به طور مشترک بین ارتش و سپاه برگزار می شود. رسانه اضافه میکند این روند شامل موشک صیاد۳، سامانه پانزده خرداد با رادار پیشرفته نجم ۸۰۴ و سامانه متحرک مرصاد۱۶ با موشک شلمچه۲و همچنین سامانه های طبس و سوم خرداد سپاه ادامه یافته است.

سردار حاجی زاده نیز اظهار داشته تولید و آزمایش موشک های برد کوتاه بر پایه تجریه جنگ سوریه و حملات مداوم اسرائیل است. حاجی زاده از بومی سازی سامانه دزفول، مجید و زوبین و رادار پاسیو جوشن نیز سخن رانده است. سامانه پاسیو که سردار حاجی زاده بر ویژگی آن بسیار تکیه دارد، میتواند تنها یک دوربین با حساسیت بالا باشد. زیرا راه دیگری نیست که یک سامانه پاسیو بتواند موشک و یا سامانه پروازی دیگری را رهگیری نماید. وی برد این سامانه را ۸ تا ۱۲۰ کیلومتر یادآور شده است. این گونه ویژگی ها که سردار حاجی زاده به آن میبالد بسیار کهنه و شاید به سال های ۵۰ تا ۶۰ میلادی برمیگردد. برای مثال موشکهای استیک که بر روی شناورهای اوزی عراق، خریداری شده از روسیه، نصب بود از این تکنولوژی استفاده میکرد. در صورتیکه این شناور ها قادر بودند موشک خود را بطرف هدف پرتاب کنند، انحراف این موشک بجز انهدام آن توسط تیربارها غیر ممکن بود. یکی از ناوهای موشک انداز کمان نیروی دریایی ارتش ایران، جوشن، در جنگ دریایی «مروارید – آذر ۱۳۵۹» شمال خلیج فارس توسط سامانه موشک استیک غرق شد. لازم به یاد آوری است که در آن نبرد سکوهای نفتی البکر و الامیه و ۹ فروند ناوچه اوزی نیروی دریایی عراق توسط نیروی دریایی ارتش ایران منهدم شد. نیروی دریایی عراق بکل کارایی خود را از دست داد و صدور نفت عراق از خلیج فارس متوقف شد.

 

حاجی زاده پیرامون هوش مصنوعی در سیستم های کنترل پدافند هوایی نیز سخن راننده که تنها مصرف داخلی دارد. هوش مصنوعی که یافته جدیدی نیست! سیستم های پدافند هوایی حتی در پایین ترین رده کارایی، لازم است از تکنولوژی هوش مصنوعی (AI) استفاده کنند.

با مقایسه با پیشرفت های جهانی در تولید سیستم های پیشرفته پدافند هوایی، اقدامات رژیم در این راستا بسیار پیش پا افتاده و بجز بهدر دادن بودجه نظامی کشور نتیجه دیگری نمی تواند داشته باشد. قبلاً یادآور شده ایم که دولت اسرائيل یک و نیم میلیارد دلار در راستای بهینه سازی سیستم دفاعی اسرائیل اختصاص داده و بهینه سازی شروع شده است. هم اکنون بدون بهینه سازی، اسرائیل از پیشرفته ترین سامانه پدافند هوایی ساخت شرکت رافائل بهره مند است. بهینه سازی این سامانه ها بدلیل آن است که رژیم اسلامی در لبنان و نوار غزه هزاران موشک برد کوتاه انبار کرده و در صورت پرتاپ همزمان چند هزار موشک، امکان رصدکردن و انهدام کامل همه انها وجود ندارد، و تعدادی از این موشک های پرتاب شده از چتر گنبد آهنین پدافند هوایی خواهند گذشت که خساراتی به بار خواهند آورد. در مقابل پیشرفت های جهانی اقدامات و گزارشات سران نظامی رژیم اسلامی بسیار ناچیز و بعضاً پیش پا افتاده به نظر میرسد.

همانگونه که قبلاً نگارش شده رژیم در ساختن پهپادهای هوشمند و موشک های کروز و بالیستیکی موفقیت هایی داشته است ولی این موفقیت ها در مقابل سیستم های پدافندی اسرائیل و آمریکا نمیتواند اثر چندانی داشته باشند. ٰرژیم بخاطر خصلت تروریستی که دارد میتواند این سامانه ها را در اختیار گروه های تروریستی نیابتی خود در عراق، سوریه، لبنان و یمن قرار دهد که از آنها برای اقدامات ایزایی استفاده کنند. برای مثال روز یکشنبه ۹ آبان شبه نظامیان نیابتی رژیم در عراق سه موشک به طرف منطقه سبز بغداد پرتاب کردند که خساراتی جانی نداشته است.

لازم به یاد آوری مجدد است که آسمان کشور ایران بعلت نا کار امدی و خیانتکارانه رژیم فاسد بی دفاع باقی مانده است. اگر به هر دلیلی «رژیم اسلامی» کشور ایران را در معرض درگیر ی و رویارويی نظامی با اسرائیل و یا همسایگان قرار دهد، ارتش ایران قادر نخواهد بود بطور مؤثری از کشور و مردم ایران دفاع کند.

ناخدا محمد فارسی

۵ نوامبر ۲۰۲۱

 

https://www.radiofarda.com/a/us-b-1b-conduct-presence-centcome-region/31537845.html (۱)

https://persian.aawsat.com/home/article/3277571/ (۲)

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/08/12/260105