حملات ایزایی حوثی های تحت حمایت سپاه قدس رژیم ا تحلیلی بر بازخورد حملات موشکی حوثی های یمن به امارات متحده عربی و عربستان سعودیسلامی ایران به امارات نگرانی هایی در منطقه بوجود آورده است. بمنظور آمادگی بهتر برای پیشگیری از حملات موشکی و پهپادی حوثی ها، برای اولین بار اسرائیل در رزمایش بسیار بزرگی در کنار عربستان سعودی، عمان و آمریکا، روز ۲ ماه فوریه ۲۰۲۲ انجام داد. خبرگزاری العربیه گزارش داده است که کشورهای عربستان سعودی و عمان با اسرائيل روابط دیلماتیک ندارند و بهمین دلیل شرکت اسرائیل در کنار این کشورها بسیار پر اهمیت و قابل تأمل توصیف شده است. در این رزمایش (آی-ام-ایکس ۲۲) بیش از ۶۰ کشور جهان از جمله کشورهای عربی خاورمیانه شرکت دارند. لازم به یادآوری است که تنها کشور قطر و کویت در این رزمایش شرکت نکرده اند. رزمایش در مناطقی شامل خلیج فارس، دریای عمان، دریای عرب، دریا سرخ و شمال اقیانوس هند را پوشش داده است (۱).
قابل توجه است در هنگام این رزمایش ، وزیر دفاع اسرائیل بنی گانتر در روزهای ۱ و ۲ فوریه ۲۰۲۲، از بحرین بازدید نمود و از اینکه بحرین بطور علنی همکاری خود با اسرائيل را شروع کرده قدرانی کرد. در این دیدار بین وزیر دفاع اسرائیل و بحرین تفاهمنامه همکاری امضاء شد. به گفته رسانه تامیز اسرائیل این تفاهمنامه راه فروش تجهیزات نظامی اسرائیلی و همکاریهای نظامی طرفین را آسانتر خواهد کرد. در این رابطه وزیر امور خارجه ایران به بحرین و کشورهای دیگری که با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار کرده اند هشدار داد، ولی باتوجه به اقدامات تروریستی رژیم در خاورمیانه و تهدید سپاه قدس رژیم بر علیه کشور عربستان سعودی و امارات از طریق حوثی های یمن، کشورهای جنوب خلیج فارس روابط خود با اسرائیل را برای پشتیبانی اسرائيل از این کشورها مستحکم تر کرده اند (۲).
یکی از نتایج حمله حوثی های یمن به امارات عربی و عربستان سعودی، تصویب فروش بالقوه سلاح و تجهیزات نظامی به این کشورها از جمله کشور پادشاهی اردن بوده است. خبرگزاری رویترز در روز ۴ فوریه ۲۰۲۲، گزارشی منتشر کرده که وزارت امور خارجه آمريکا اعلام داشته قسمت اصلی این مصوبه، فروش ۴.۲۱ میلیارد دلار تجهیزات نظامی شامل ۱۲ فروند جنگنده اف-۱۶ بلوک ۷۰، پیشرفته ترین جنگنده-بمب افکن ساخت شرکت لاکهید مارتین آمریکا است. خرید عربستان سعودی بهبود سیستم پدافند هوایی پاتریوت در اطراف تأسیسات نفتی و گازی به میلغ ۲۳.۷ میلیون دلار میباشد. پنتاگون همچنین خبر داده که سیستم های پدافند هوایی پاتریوت با سیستم های تاد جایگزین خواهند شد. مصوبه فروش تجهیزات نظامی به امارات نیز به مبلغ ۳۰ میلیون دلار برای بهبود کاربردی، خرید قطعات یدکی سیستم پدافند هوایی هوک را شامل می شود (۳).
افزون براین برابر با خبرگزاری واشنگتن پست فرمانده سنتکام آمریکا در خاورمیانه ژنرال مکنزی، ۱۷ بهمن ۱۴۰۰، در اتحادیه امارات عربی حضور بهم رساند و پشتیبانی آمریکا به کشورهای دوست از جمله اتحادیه امارات عربی را اعلام کرد. در این راستا ناوشکن یو-اس-اس کول به منطقه اعزام شد و برای مدتی در سواحل کشورهای عربی در خلیج فارس باقی خواهد ماند. ژنرال مکنزی یاداور شد که یک اسکادران جنگنده های بمب افکن اف – ۲۲ لاکهید مارتین با امکانات سیستم جنگهای الکترانیکی و مخابرات هوشمند نیز برای پشتیبانی از امارات در مقابل حملات حوثی های تحت فرمان سپاه قدس به منطقه اعزام میگردند (۴).
نتیجه آنکه اقدامات ایزائی شبه نظامیان نیابتی رژیم ایران تنها منطقه خاورمیانه را هرچه بیشتر ناآرام و ملتهب خواهند کرد. التهاب منطقه زمینه مساعدی را برای فروش هرچه بیشتر سلاح و تجهیزات نظامی ایجاد میکند. تنها راه نجات مردم خاورمیانه باورمند بودن به قدرت و فرهنگ خلاقه و تاریخ خود است. باید خود سرنوشت خود را بدست گرفته و خود را از اسارت و تحمل فرمانروائی جنایتکارانی که بر آنان حکومت میکنند رها سازند؛ راه دیگری وجود ندارد . راهی است نه چندان اسان، امّا ممکن و قابل حصول.
ناخدا محمد فارسی
۸ فوریه ۲۰۲۲
https://english.alarabiya.net/News/gulf/2022/02/02/Israel-participates-in-huge-US-Gulf-naval-exercise-alongside-Saudi-Arabia-Oman (۱)
https://www.radiofarda.com/a/israel-gantz-praises-brave-decision-by-bahrain/31686666.html (۲)
https://english.alarabiya.net/News/world/2022/02/04/US-approves-potential-weapons-sales-to-Saudi-Arabia-UAE-Jordan (۳)
https://www.washingtonpost.com/national-security/2022/02/06/houthi-attacks-uae-pentagon -4