Health

بیانیه جبهه ملی ایران-خارج از کشور : انتخابات در عراق و جمهوری اسلامی

انتخابات پارلمانی زود هنگام در عراق  با حضور ده ها ناظر از اتحادیه اروپا و سازمان ملل برگزار شد. موعد رسمی برگزاری این انتخابات سال ۲۰۲۲ میلادی بود ولی به علت تظاهرات و کشته شدن ۶۰۰ نفر و زخمی شدن بسیاری از مردم عراق درسال ۲۰۱۹ که بدلیل اعتراضات به مشکلات فقر معیشتی و حقوق شهروندی و نفوذ بیمورد رژیم اسلامی ایران، بمیدان آمده بودند زودتر از موعد مقرر انجام شد.

 در این انتخابات۳۲۴۰  نفر زن و مرد نامزد انتخاب بودند که از میان آنان ۳۲۹ نفر به پارلمان راه خواهند یافت. لازم به یادآوری است که در این انتخاب مردم معترض سال ۲۰۱۹ بدلیل ناباوری به سیستم انتخاباتی و فساد سیستم حاکمیت و نفوذ رژیم اسلامی ایران از طریق گروه های شبه نظامی نیابتی، انتخابات را تحریم و درصد رأی دهندگان از هر زمان دیگر پس از اشغال عراق توسط امریکا و سرنگونی صدام حسین رئیس جمهور دیکتاتور عراق بود. دراین انتخابات ۴۱ درصد از واجدین شرایط رأی دهنده در مقایسه با ۴۴ درصد  انتخابات سال ۲۰۱۸ بود.
 
نتایج شمارش آرا که تا کنون اعلام شده، بیشترین ارا متعلق به سازمان السائرین به رهبری مقتدا صدر اعلام گردیده است که ۷۳ کرسی از ۳۲۹ کرسی را بدست آورده. تشکل ائتلاف فتح به رهبری هادی عامری، که وابسطه به رژیم جمهوری اسلامی است بسیاری از کرسی های خود را از دست داده است و بهمین دلیل به نتایج انتخابات اعتراض نموده اند. بنظر میرسد که تشکیلات مقتدا صدر با ایده الوژی ملی- مذهبی مخالف وجود نیروهای خارجی در عراق است از جمله رژیم اسلامی ایران که با تشکیل نیروهای شبه نظامی حشدالشعبی، شامل کتائب حزب الله و دیگر گروهها شبه نظامی نیابتی، در بسیاری از سیستم ها حکومتی عراق نفود نموده است. مقتدا صدر پس از پیروزی السائرون در این انتخابات اعلام کرده است که کشور عراق با تمام کشورهای جهان روابط دیپلماتیک خواهد داشت به شرط آنکه در امور عراق دخالت نکنند. او اضافه کرده است افراد مسلح غیردولتی و خارج از نیروهای نظامی رسمی عراق، که ایجاد رعب و وحشت در جامعه کشور عراق میکنند، باید تجهزات نظامی خود را به مقامات رسمی کشور تحویل دهند.
 
به دلیل شکست در انتخابات گروه های نیابتی رژیم اسلامی در انتخابات، فرمانده سپاه قدس سپاه پاسداران اسماعیل قاانی روز دوشنبه صبح وارد عراق شد تا از فروپاشی شبه نظامیان تحت حمایت رژیم جلوگیری، و با استفاده از نفوذ آنان در تشکیل دولت ائتلاف آینده عراق موقعیت کنونی را حفظ نمایند.
 
برقراری دولت ائتلافی در عراق بعد از اعلام رسمی انتخابات بسیار پیچیده خواهد بود. در این انتخابات لااقل ۸۰ کرسی مستقل از سازمان های سیاسی و جود دارد که میتواند در تشکیل دولت آینده عراق اثرگزار باشد. از هم اکنون رایزنی ها شروع شده تا ائتلاف بازم برای انتخاب نخست وزیر آینده عراق مشخص شود. قانون اساسی عراق انتخاب سران دولت عراق را سهمیه بندی کرده است. برای مثال رئیس جمهور عراق باید از اقلیم کردستان باشد، نخست وزیر از شیعیان و رئیس پارلمان عراق سنی مذهب. اینگونه گمانه زده میشود که آلکاظمی پست نخست وزیری خود را حفط نماید. برابر با نتایج انتخابات که تا کنون اعلام گرده است از نفوذ رژیم ایران در عراق بسیار کاسته خواهد شد. اما نمیتوان انتظار داشت مردم عراق بتوانند حکومت دموکراتیک بر پایه منشور حقوق بشر در عراق تشکیل دهند. علارغم شکست در انتخابات، شبه نظامیان نیابتی مرتبط به رژیم اسلامی ایران باز هم نفوذ خود را حفظ خواهند کرد، اگر چه این نفوذ بمراتب کمتر خواهد بود.
 
رژیم جمهوری اسلامی ایران بدلایل بیخردیهای بسیار و با اهداف واهی گسترش دین شیعی در خاورمیانه متحمل هزینه بسیار بالایی از جیب مردم ایران بوده و ادامه میدهد. هزینه تشکیل و نگهداری شبه نظامیان نیابتی در کشورهای خاورمیانه از یک سو و تحریم های بین المللی بدلیل برنامه اتمی رژیم، مردم و کشور ایران را در تنگنای اقتصادی شدیدی قرار داده است.
 
جبهه ملی ایران دخالت رژیم اسلامی در امور کشورهای همسایه را بشدت محکوم میکند، و اعلام میدارد که رژیم بعوض تحمل هزینه بالا و بیمورد در کشورهای همسایه، رفاه و حقوق شهروندی و معیشتی مردم ایران مورد توجه قرار دهد.
 
جبهه ملی ایران – خارج از کشور
 
۱۴ اکتبر ۲۰۲۱ برابر با ۲۲ مهر ۱۴۰۰