پاپ اعظم با مسافرت سه روزه خود به عراق بعنوان پیام آور صلح برای مردم عراق و بالطبع برای مردم مظلوم و ستمیده خاورمیانه، تحت الشعاع اقدامات تروریستهای نیابتی رژیم اسلامی ایران!. پاپ فرانسیس صبح روز ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ با آیت الله سیستانی در نجف ملاقات داشت. بعد از ملاقات با پاپ، دفتر آیت الله سیستانی طی بیانیه ای از لزوم ارتباط و همکاری مسیحیت و اسلام سخن گفته و یادآور آن است که خداوند برای مخلوقات خود صلح، آرامش و خوشبختی میخواهد نه جنگ و ستیز. بیانیه ضمن ابراز خوشبختی برای مسیحیان کاتولیک جهان، امیدوار است که این ملاقات باعث شود، تا فقر و بدبختی، سرکوب ، تفتیش عقیده و خشونت از جهان برداشته شود. بیانیه تاکید دارد که «شهروندان مسیحی نیز همچون تمام عراقیها باید، ضمن برخورداری از تمام حقوق مندرج در قانون اساسی، در صلح و امنیت زندگی کنند».
آیت الله سیستانی، اکنون در مقام رهبر اسلام شیعی ایفای نقش میکند، زیرا آیت الله های ایران که قرنها این وظیفه را بعهده داشته اند، با بقدرت رسیدن حکومت ملایان در سال ۱۳۵۷، نقش رهبریت خود را از دست داده اند. رژیم اسلامی در ایران نه تنها رهبریت اسلام شیعی را از دست داده بلکه به پایه و اساس اسلام ناب محمدی نیز صدمه وارد کرده که شاید به قرنها زمان نیاز باشد تا جبران شود.
این نخستین بار است که یک پاپ با یک مرجع تقلید شیعه در این سطح دیدار میکند. باید اقدام شجاعانه پاپ را به مسیحیان جهان تبریک گفت. همچنین به آیت الله سیستانی که مرزها و موانع ۴۰ ساله حاکمیت شیعی در ایران را کنار زد و به جهان اعلام کرد که اسلام همانگونه که از نامش پیدا است لازم است دینی همراه با صلح و سلام باشد. لازم است متذکر شویم رژیم فاسد اسلامی در ایران بجای صلح و سلام جفا و تنگدستی برای مردم جهان و بخصوص مردم ایران و خاورمیانه به ارمغان آورده است. در این رابطه خبرگزاری واشنگتن پست به انتشار مقاله ای پرداخته که بسیار قابل تأمل است (۱). مقاله متذکر شده این مسافرت و ملاقات با آیت الله سیستانی یک اقدام صلح در تاریخ جهان محسوب خواهد شد. خبرنگار واشنگتن پست کوشش کرده است که نشان دهد ملاقات پاپ در محل کوچکی با ایت الله سیستانی بوده و آیت الله اجازه نداده که مقامات عراقی در این نشست شرکت داشته باشند. خبرنگار پا را از این هم فراتر گذارده و نوشته است که بعلت ازدحام جمعیت مردم فاصله کرونایی را حفظ نکرده اند!.
شوربختانه گروهای تروریستی نیابتی رژیم اسلامی در خاور میانه (پی ام یو) جبهه حرکت مردمی، در سراسر عراق و بخصوص در دولت این کشور نفوذ دارند و اجازه نمی دهند که دولت عراق بتواند برابر با قانون اساسی کشور به مردم ستمدیده عراق خدمات شهروندی و حقوق بشری ارایه دهند. مردم عراق، پس از اشغال عراق توسط نیروهای ائتلاف بسرکردگی آمریکا در سال ۱۳۸۱ تاکنون، صلح و آرامشی نداشته اند. مسافرت پاپ و ملاقات با آیت الله سیستانی رهبر معنوی شیعیان جهان میتواند نقطه عطفی برای بازسازی عراق شود. ولی این در حالی است که گروه های تروریستی در عراق باعث شده اند اکثر مسیحیان عراق جلای وطن کرده و به دیگر کشورهای جهان، بخصوص اروپا و آمریکا پناهنده شوند و بسیاری نیز به منطقه خود مختار کردستان پناه برده اند.
کشور عراق تا هنگام اشغال آن توسط ائتلاف بین المللی در سال ۱۳۸۱، توسط حاکمیت مسلمانان سنی اداره میشد و پس از آن دارای قانون اساسی کثرت گرایی گردیده که با توجه به پایه تقسیم بندیهای قومی و مذهبی، امکان برقراری دمکراسی درعراق شاید غیر ممکن باشد. بهمین دلیل قانون اساسی کشور به شبه نظامیان مرتبط با رژیم ایران فرصت داده تا در تمام ارکان دولت عراق رخنه و نفوذ داشته باشند. نظرات مردم عراق پیرامون مسافرت پاپ به عراق نیز متفاوت می باشد. سئوال این خواهد بود که کشور عراق اکنون در بی ثباتی فوق العاده ای بسر میبرد. دولت عراق قادر به کنترل کشور عراق نیست. فساد در تمام نهاد های حکومتی کشور نهادینه است، وضعیت برق و مایحتاج زندگی مردم بسختی تأمین می گردد و سیستم آموزشی کشور عراق با مشکلات فراوانی روبرو است، برای مثال مدارس کافی برای آموزش کودکان در عراق وجود ندارد. مردم عراق تصور داشتند اینگونه مشکلات اساسی خود را با پاپ در میان بگذارند تا بهتر شنیده شود، ولی چنین امکانی را به آنان ندادند. پروژه امنیتی که برای بازدید پاپ در مناطق مورد بازید برقرار گردیده بسیار شدید می باشد. در برنامه بازدید، پاپ شهر نینوا و اور که در کتاب مقدس مسیحیان از آن یاد برده شده نیز گنجانده شده بود. پاپ پس از ملاقات با آیت الله سیستانی گفت که «ما باورمندانه باید صدایمان را بلند کنیم – هنگامیکه تروریست ها از دین و مذهب سوء استفاده میکنند و به نام مذهب از هر گونه تجاوز بحقوق مردم ابایی ندارند». پاپ اضافه کرده است «ابرهای سیاه تروریستی، جنگ و خشونت کشور عراق را پوشانیده و تمام اقلیت های مذهبی و غیر مذهبی صدمه دیده اند».
پیرامون بازدید پاپ از عراق رژیم ایران ساکت مانده است. مشخص نیست ملاقات آیت الله سیستانی با عنوان رهبر شیعیان با پاپ رهبر کاتولیک های جهان چه واکنشی در ایران داشته است. ملاقات پاپ با آیت الله سیستانی در تضاد با ادعای ایت الله خامنه ای است که خود را رهبر مسلمانان جهان خطاب میکند.
با توجه به وضعیت اجتماعی و دولت عراق و وجود شبه نظامیان (پی ام یو) که اکثراً در عراق بطور خود سرانه عمل میکنند، بعید بنظر میرسد این بازدید چندان تأثیری در وضعیت مردم ستمدیده عراق بوجود آورد. بهر روی باید امید داشت که بازدید پاپ و ملاقات با آیت الله سیستانی شاید بتواند به مردم عراق روحیه و امید بخشد.
ناخدا محمد فارسی
۷ مارس ۲۰۲۱
https://www.washingtonpost.com/world/middle_east/pope-francis-ayatollah-sistani/2021/03/06/635e1336-7aab-11eb-8c5e-32e47b42b51b_story.html (۱)