آیا این حمله شباهتی به جنگ نفتکش ها در سال ۱۳۶۶ در خلیج فارس دارد که باعث ورود آمریکا به جنگ با رژیم اسلامی ایران شد؟ در آن پیکار با کمال تأسف تنها در یک روز چندین ناو دریایی ایران غرق و هواپیمای مسافربری ایران-ایر بر فضای خلیج فارس با چند صد نفر مسافر ساقط و جام زهر را بدست رهبر انقلاب آیت الله خمینی داد !!
پهپادهای سپاه پاسداران رژیم در تاریخ ۷ مرداد ۱۴۰۰ به کشتی باری «مرسر استریت» متعلق به یک بیلیونر اسرائیلی در نزدیک سواحل عمان حمله کردند که باعث کشته شدن دو خدمه کشتی، یکی بریتانیایی ودیگری رومانیایی از جمله کاپیتان کشتی شد. رسانه های جهان خبر را منتشر کردند، در صورتیکه رژیم اسلامی در تلاش تکذیب این حمله تروریستی بر امد. اما نخست وزیر اسرائیل نفتالی بنت و وزیر امور خارجه بریتانیا دومنیک راب در روز یکشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ رژیم اسلامی را مسئول حمله دانستند و گفتند این حرکت رژیم بدون جواب نخواهد ماند.
دیروز یکشنبه ۱۰ مرداد وزیر امور خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن، نیز در مورد حمله به نفتکش اسرائیلی، واکنش نشان داد و ایران را مسئول دانست و گفت پاسخی مناسب برای رژیم در راه است. حال این پاسخ مناسب چه میتواند باشد لازم است بررسی شود ؟ آنتونی بلینکن در بیانیه ای اعلام کرد با بررسی اطلاعات موجود، اطمینان داریم که ایران این حمله را انجام داده است. و رژیم اسلامی ایران هیچ توجیهی برای این حمله ندارد. بنظر میرسد این اقدام سپاه پاسداران را میتوان از دو دیدگاه بررسی کرد. اول آنکه درمقابل خیزش مردم خوزستان که براثر بی آبی از دو هفته قبل شروع شد و به اکثر شهرهای ایران بسط پیدا کرد، و برابر با گزارش های رسیده از داخل ایران مردم ایران در بیش از ۱۵۰ شهر به پشتیبانی از حرکت حق طلبانه مردم خوزستان و لرستان به اعتراضات بدون خشونت پرداخته اند که همچنان ادامه دارد . در تهران نیز به بهانه پیروزی مسابقه فوتبال روز شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۰، مردم تهران دست به اعتراضاتی زدند که نیروهای امنیتی را غافلگیر کرد۰
برابر با اطلاعات سپاه و بررسي ميداني حضور مردم در صحنه، مردم بطور خودجوش بدون هرگونه همآهنگی تجمع میکنند و شعار مرگ بر خامنه ای میدهند. میزان خشم مردم نسبت به نظام بقدری بالا است که احتمال اعتراضات خيابانی به صورت گسترده در روزهای آینده نیز بسیار بالا است. رسانه های همگانی جهان، اگرچه بطور خلاصه، اعتراضات مردم ایران را پوشش میدهند. سرکوب رژیم و انتشار آن در رسانه های همگانی جهان رژیم را به هراس واداشته و برای گمراه کردن افکار عمومی جهانی دست به این حمله جنایتکارانه زده، تا شاید در نتیجه آن افکار رسانه ای جهان از روی پیگیری اعتراضات منحرف شود. بطور یقین نیروهای سرکوبگر و سپاهیان تصور نمیکردند که حمله باعث کشته شدن کاپیتان و خدمه کشتی شود و این ممکن است برای بقاء رژیم نقطه عطفی باشد و افکار جهانی را به پشتببانی از خیزش مردم ایران برای عبور از رژیم سوق دهد.
در این راستا ژنرال کوخاوی رئیس ستاد ارتش اسرائیل با همتای بریتانیایی خود نیک کارتر گفتگو کرده اند. سخنگوی وزارت خارجه ایران، خطیب زاده حمله را بسختی تکذیب کرد و به اسرائیل اعلام کرد که دست از انتشار تهمت زدن ها بردارند. خطیب زاده سعی کرد تقصیر را بگردن اسرائیل بیاندازد و آنرا مرتبط به درگیریهای بین اسرائیل، حماس و فلسطینیان بداند، ولی باید به خطیب زاده گوشزد کرد که نه تنها تکذیب نمیتواند جوابگوی این شرارت بین المللی شود، بلکه برای جلوگیری از اقدامات کشورهای جهان غرب بر علیه منافع ایران بهتر آن بود که رژیم حمله را قبول کرده و خسارت بپردازد تا از تکرار نوشیدن جام زهر سال ۱۳۶۶ جلوگیری شود.
لازم به یادآوری است که شبه نظامیان دست نشانده رژیم اسلامی ایران در خاورمیانه ، بارها اقدامات خرابکارانه ای را به توصیه رژیم انجام داده اند. اینگونه اقدامات در عراق، سوریه، لبنان، غزه، یمن انجام شده است. ولی این بار حمله توسط پهپادهای سپاه پاسداران انجام شده، بنابراین، این حدس و گمان بکلی مردود است که اینگونه حملات پهپادی توسط شبه نظامیان نیابتی رژیم در مکان وقوع حمله امکان پذیر نیست.
با توجه به تهدید های اسرائیل، انگلستان و آمریکا که این حمله بی جواب نخواهند ماند، آیا اسرائیل یا ائتلافی از انگلیس، امریکا و اسرائیل به ایران حمله خواهند کرد؟ البته این پرسشی است که نه تنها در مجامع بین المللی مطرح است، بلکه مورد بحث و بررسی گسترده در داخل اسرائیل بوده است. بعضی از تحلیل گران با توجه به واکنش های علنی سران اسرائیل، بروز جنگ را غیر محتمل نمیدانند. یائیر لپید، وزیر امور خارجه اسرائیل، در تماس با همتایان غربی خود گفته است که دنیا باید در برابر این تجاوز آشکار و نقض قوانین بین المللی توسط رژیم ایران، به اقدامی قاطع دست بزند. ولی بنظر نمیرسد این کشور ها بدلیل هزینه بالای پیکار نظامی به چنین عملیاتی دست یازند، با آمدن رئیسی آدم کش بعنوان رئیس جمهور و اینگونه اقدامات ایزایی رژیم، میتوان گمانه زد که مذاکرات وین برابر با خواست اسرائیل بحالت تعلیق درآید. افزون براین احتمال حملات هوایی و سایبری بسیار محتمل است. دیگر واکنش، ممکن است آن باشد که اسرائیل یکی از کشتیهای نیروی دریایی سپاه پاسداران در خارج از آبهای خلیج فارس را غرق کند. و سر انجام بسیار محتمل است که موضوع نقض صریح قوانین بین الملل کشتیرانی از سوی جمهوری اسلامی، مراتب به شورای امنیت ارجاع شود۰
لازم به توضیح است که ممکن است رئیس جمهور آمریکا دستور اقدام نظامی بر علیه رژیم اسلامی ایران را ندهد. اما گمان اینست که تحریمهای بیشتری علیه رژیم اعمال شود. احتمال دیگر آنست که مذاکرات برجام بطور کامل متوقف شود. و احتمال اینکه دولت های جهان غرب از حرکت مردم ایران، در رسانه های بین المللی پشتیبانی کنند افزایش خواهد یافت. مردم ایران هرگونه اقدام جهان غرب برعلیه رژیم فاسد سرکوبگر را، بجز حمله نظامی، به فال نیک خواهند گرفت و امیدوارند که اپوزیسیون برون مرز هم از این فرصت استفاده کرده، اختلاف سلیقه ها را بکناری زده و شورای رهبری ای برای ایجاد آلترناتیو رژیم برقرار کنند تا شاید با حمایت سیاسی جهان غرب بتوانند دولت در تبعید برقرار نموده و جهان را متعاقد کنند که حکومت دد منش رژیم در ایران به پایان رسیده، و از مردم ایران برای عبور از رژیم حمایت کنند.
نکته قابل توجه این است که محمد جواد ظریف روز یکشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۰ در مصاحبه ای میگوید ایران متحدی ندارد، و به نزدیکترین متحد روابط بین الملل هم نمیتوان اعتماد کرد. این بیان محمد جواد ظریف در روزهای پایان وزارتش کاملاً بیانگر آنست که رژیم بدلایل اعمال تروریستی در جهان و بخصوص در خاورمیانه در انزوای کامل سیاسی و اقتصادی قرار دارد۰
کاملاً مشخص است که رژیم اسلامی این بار اشتباه بزرگی مرتکب شده است که، اگر عوارض ناشی از ان بطور مؤثر مورد استفاده مردم ایران قرار گیرد، میتوانند در آینده ای نه چندان دور، خود را از سلطه این رژیم ضدّ انسانی و قرون وسطایی رها کنند.
به امید آن روز
ناخدا محمد فارسی
۲ ماه آگوست ۲۰۲۱