Health

احتمال رویارویی آمریکا و رژیم اسلامی ایران در عراق – مرزی شکننده - ناخدا محمد فارسی

در چند هفته گذشته شبه نظامیان مورد حمایت رژیم اسلامی ایران در عراق از هواپیمای بدون سرنشین یا پهپاد که از مواد منفجره پر شده اند برعلیه مواضع نظامیان آمریکا در عراق استفاده میکنند. در آخرین اقدام پهپاد پر از مواد منفجره را از مسیر پروازهای غیرنظامی، برخلاف هرگونه عرف بین الملل، هدایت و به پایگاه نظامیان آمریکا در مجاورت فرودگاه اربیل حمله کردند. لازم به توضیح است در يک سال و نيم گذشته بیش از ۳۰۰ حمله به منافع آمريکا در عراق صورت گرفته است که اکثرا با پرتاب راکت بوده و همچنین با مواد منفجره دست ساز به کاروان های تدارکاتی.

اکنون وضع تغییر کرده و شبه نظامیان ازهواپیمای بدون سرنشین ساخته شده توسط حکومت اسلامی در ایران، که گفته میشود از دقت بسیار بالایی برخوردارند استفاده میکنند که تهدیدی قابل توجه است. این پهپاد ها در ارتفاع بسیار پایین پرواز داده میشوند و شناسایی و انهدام آنها توسط پدافند هوایی نیز به شدت دشوار است. لازم به یادآوری است که تنها حدود ۲۵۰۰ نظامی آمریکا در عراق و شمال شرق سوریه در پایگاه های آمریکایی مستقر هستند. حضور این رقم نظامیان امریکا توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق توافق شد، و با ریاست جمهوری بایدن هم تغییری نیافته است. نظامیان آمریکا و ائتلاف بدرخواست کشور عراق و مقابله با داعش درعراق استقرار دارند و پیش بینی میشود با عدم حضور نظامیان آمریکا نه تنها احتمال برگشت داعش وجود دارد بلکه شبه نظامیان نیابتی رژیم اسلامی وضعیت زندگی اسفبار مردم عراق را از این هم که هست بمراتب بدتر خواهند کرد.۰

  موسی رحمت الله تحلیلگر عراقی که تا بحال دو بار از خطر سوء قصد بجانش نجات یافته،  و مدتی مجبور به فرار از عراق شده است، تصریح میکند مردم عراق به یک انتخابات دموکراتیک، شفاف و حرفه ای نیاز دارند ولی این اتفاق نخواهد افتاد و سران سیاسی تنها از طریق سازماندهی انتخابات بشکل ظاهر آزاد و شرکت مردم در آن خود را بازتولید و در مصادر حکومتی نگاه خواهند داشت. وی متذکر شده است که در کشور تنها یک دیکتاتور بود و انهم صدام حسین بود، اما حالا مردم عراق یک دیکتاتور در هر گوشه ای از کشور دارند، و خیابان شهرهای عراق پر از اسلحه و مهمات در دست شبه نظامیان خودکامه است.

 این درحالی استکه رژیم ایران و آمریکا در وین مشغول مذاکرات بظاهر غیر مستقیم بر سر بازگشت به توافق هسته ای برجام هستند. علارغم مذاکرات در وین و اقدامات ایزایی شبه نظامیان، شبانگاه یکشنبه  ۶ تیر ۱۴۰۰ به دستور رئیس جمهور بایدن  تأسیسات شبه نظامیان تحت حمایت رژیم ایران در در پایگاه امام علی در منطقه مرزی بوکمال که بین عراق و سوریه واقع است حمله هوایی انجام گرفت. مقامات آمريکائی این حملات را در تقابل حمله شبه نظامیان با پهپاد کوچک پرشده از مواد منفجره به پرسنل آمريکائی در منطقه اعلام کردند. در این حملات که تلفات نظامی در پی داشت به گفته شبه نظامیان کتا ئب سيد الشهدا، که يکی از جناح های مورد حمایت رژیم ايران است، ۴ نفر از شبه نظامیان مورد اصابت قرار گرفتند و کشته شدند. در پی این حملات، شبه نظامیان نیز در شب دوشنبه با راکت به پایگاه نظامیان آمریکایی که در نزديکی ميدان نفتی العمر در شمال شرقی سوريه مستقر هستند حمله کردند ولی گفته شده این حمله تلفاتی نداشته است. برابر با گزارش سخنگوی نظامیان آمریکای به این راکت پراکنی شبه نظامیان با آتش توپخانه پاسخ داده شده است.

 

پیرامون این حملات آنتونی بلينکن وزير امور خارجه آمريکا در مصاحبه ای با نيويورک تايمز در پاريس تهدید کرد با این اقدامات شبه نظامیان مورد حمایت رژیم ایران بر علیه پرسنل نظامی آمریکایی، دولت بايدن به بیرون رفتن از گفتگوهای وین نزديک می شود. بلینکن اضافه کرده است که اگر رژیم به ادامه چرخش سنتریفیوژهای پیش رفته ادامه دهد، به نقطه ای خواهیم رسید که بازگرداندن چارچوب توافق هسته ای اصلی بسیار دشوار خواهد بود. رابرت مالی مسئول میز ایران در وزارت خارجه امریکا و مسئول ارشد مذاکرات در وین، نسبت به سخنان بلینکن نظر بهتری دارد، وی تصور میکند که مذاکرات وین به نیتجه خواهد رسید! اما با تغییر ریاست جمهوری در ایران و سرکار آمدن ابراهیم رئیسی (مشهور به قاضی مرگ) که مطیع اوامر خامنه ای است، امکان رسیدن به توافقی در وین بعید بنظر میرسد.

 برخی تحلیلگران بر این باورند که مذاکرات وین بهتر است قبل از تغییر دولت در ایران به نتیجه برسد، درغیر اینصورت با آمدن دولت رئیسی مذاکرات بمراتب مشکلتر می شود. اما، حتی اگر مذاکرات وین به نتیجه ای برسد، احتمالا ً بسیارً محدود خواهد بود. نشانه کمی وجود دارد که دولت بایدن و دولت های اروپایی سهیم در برجام بتوانند به اهداف مورد نظر خود دست یابند.

نگرانی اصلی آن است که شبه نظامیان افسار گسسته تحت حمایت رژیم ایران به حملات خود ادامه دهند و تبادل آتش با نیروهای آمریکایی را افزایش دهند. و همچنین با آمدن رئیسی رژیم سرسختانه در برابر تمایل دولت بایدن به مذاکره در مورد برنامه موشکی رژیم و جاه طلبی های منطقه ای خواهد ایستاد. این می تواند معمایی برای رئیس جمهور بایدن باشد که قابل حل نیست. او سعی دارد با دادن امتیازاتی به رژیم اسلامی ایران آنان را مجاب کند برنامه غنی سازی با غلظت بالای هسته ای خود را متوقف ساخته  و از ساخت و آزمایش موشک ها دور برد کروز و بالیستیکی دست بردارند.

 تصور رئیس جمهور بایدن و کابینه او در باره رژیم ولایی در ایران اشتباه محض است. رژیم اسلامی در ایران بدنبال ساخت بمب اتم است، زیرا مسلح بودن به بمب اتم را برای بقاء خود امری استراژیک میداند. رژیم اینگونه تصور دارد که اگر به بمب اتم دست یابد، میتواند تا ابد با سرکوب مردم ایران در قدرت باقی بماند و به اعمال تروریستی و کشورگشایی خود در خاورمیانه ادامه دهد.

 آمریکا و ائتلاف اروپائیان اگر بدنبال تعامل سیاسی و ثبات در خاورمیانه هستند، تا از نفوذ تروریست های اسلامی نیابتی به کشورهای خود جلوگیری نمایند (مشکل را از خود دور نگاه دارند)، میباید مردم بپاخاسته ایران را حمایت کنند تا مردم از طریق مقاومت مدنی، اعتصابات و اعتراضاتی که هم اکنون شروع شده از رژیم فاسد اسلامی در ایران عبور کنند. مماشات با رژیم تروریستی اسلامی بی نتیجه است و با قرار گرفتن ابراهیم رئیسی در رأس قدرت اجرایی، مماشات تنها به بقاء رژیم اسلامی کمک خواهد کرد.

 پاینده ایران

ناخدا محمد فارسی

۱ ماه ژوئیه ۲۰۲۱