Health

آیت الله خامنه ای فرمانده نیروی دریایی ارتش را عوض کرد – چرا؟ د

 خامنه ای دریادار شهرام ایرانی را به جای دریادار حسین خانزادی منتصب کرد. این انتصاب از این لحاظ قابل تأمل است که در گزارش خبرگزاری ایرنا تنها به انتصاب شهرام ایرانی فرمانده جدید نیروی دریایی بسنده شده و برای دریادار حسین خانزادی پستی در نظر گرفته نشده و اگر هم مورد غضب خامنه ای قرار نگرفته باشد مأموریت بعدی وی تا کنون نا مشخص است.

 اگر به انتصابات چند ساله فرماندهان نیروی دریایی نگاهی بیاندازیم کاملاً مشخص است که پس از انتصاب فرمانده جدید، فرمانده قبلی را در پست های مهم تری گماشته میشد تا از نیروی مدیریتی آنان بطور موثرتری  استفاده شود. باید متذکر شد که حسین خانزادی نسبت به دریادار حبیب الله سیاری فرمانده پیشین نیروی دریایی مدت زمان بسیار کمی فرمانده بوده است، وی در سال ۱۳۹۵ به فرماندهی نیروی دریایی منصوب شد. حبیب الله سیاری مدت ده سال فرماندهی نیروی دریایی را داشت و پس از بازنشستگی به معاونت همآهنگ کننده ارتش منصوب شد و هم اکنون نیز در این سمت باقی مانده است. دریادار سیاری همیشه توسط فرماندهان سپاه پاسداران مورد تهدید بوده است، زیرا قدرت مدیریتی او را نتوانسته اند برتابند. برای مثال پس از ورود ویروس کرونا به ایران، دریادار سیاری با درایت توانست نظامیان و پادگان های ارتش ملی ایران را از ورود کرونا مصون نگهدارد، تا از کارایی و آمادگی ارتش برای انجام وظیفه کاسته نشود. فرماندهان قبل از سیاری نیز به مناصب بالاتر راه یافته اند. دریادار عباس محتاج هم اکنون فرماندار شهرستان قم است و دریادار علی شمخانی دبیر سازمان امنیت عالی کشور.

 

در خبر آمده خامنه ای در این انتصاب یادآور شده که لازم است در نیروی دریایی ارتش تحول بوجود بیاید!. چه تحولی مورد توجه خامنه ای است نیز قابل تأمل است. پیش از این یاد آور شده ایم پس از انقلاب اسلامی در ایران و با تشکیل سه نیروی جدید برای سپاه پاسداران، زمینی، دریایی و پدافند هوایی، درصد بسیار بالایی از بودجه ارتش صرف بوجود آوردن و انبساط نیرو های موازی گردیده، و با توجه به این پدیده غیر متعارف، به روز نگهداشتن تجهیزات نظامی لازم، ارتش قربانی تصمیمات غلط رهبران رژیم اسلامی بوده است. در نتیجه این اقدام بیخردانه خمینی برای ایجاد ارتش موازی و سوء استفاده های کلان سپاه پاسداران، بیش از ۴۰ سال نیروی های زمینی، هوایی و دریایی ارتش با کمبود بودجه لازم برای بروز نگاه داشتن تحهیزات نظامی مواجه بوده اند. امّا، پرسنل ارتش با تلاش شبانه روزی توانسته اند تا حد  امکان کارآیی و آمادگی خود را حفظ نموده و پرسنل را از اثرات خرافات ایده ائولوژیک انقلابی اسلامی محفوظ نگهدارند.

 

لازم است یادآور شویم در طول مدت فرماندهی حسین خانزادی بدلیل کمبود بودجه برای بروز نگهداشتن تجهیزات نظامی ارتش، تجهیزات ساخت صنایع دفاعی ایران  جایگزین تجهیزات پیش رفته شده است. از این رو نیروی دریایی ایران با مشکلات فراوانی روبرو بوده است. از جمله ناو دماوند، ساخت صنایع دفاعی دریایی در بندر انزلی، بعلت ناکارآمدی پرسنل با موج شکن بندر انزلی تصادم و  غرق شد، همچنین در سال ۱۳۹۷ با نصب موشک انداز ساخت صنایع دفاعی ارتش و موشک مهندسی-معکوس شده هارپون برروی ناو جماران، در تمرین دریایی در سواحل مکران بدلیل خطای سیستم هدایت شونده سکوی پرتاب و موشک، ناو کنارک که در حوالی هدف قرار داشت توسط موشک پرتاب شده از جماران غرق شد که باعث کشته شدن چندین نفر از دریادلان نیروی دریایی شد. افزون برآن در سال گذشته، بزرگترین ناو نیروی دریایی، ناو لجستیکی خارگ، را که به ناو آموزشی تبدیل کرده بودند، بعلت پرسنل ناکارآمد برروی آن، ناو در سواحل مکران منفجر و غرق شد. تمام این صوانح به دلیل عجله در مهندسی معکوس و ندادن فرصت لازم برای آموزش پرسنل و آزمایشات لازم بوجود آمده است که بسا از حیطه قدرت فرماندهی دریادار حسین خانزادی خارج بوده اند.

 

هم اکنون ناوشکن سهند ساخت صنایع دفاعی دریایی و ناو بندر-مکران که از ناو تجارتی به ناو هلیکوپتربر بازسازی شده است در حال دریانوردی در خارج از آبهای ایران هستند ودر مانور دریایی روسیه در دریای سیاه شرکت کردند. میتوان گمانه زد که شرکت در این مانور توسط ناوهایی که بهیجوجه از نظر تحهیزات دریایی قابل مقایسه با ناوهای نیروی دریایی روسیه نیستند، نیز باعث آبروریزی گردیده و به احتمال قوی دریادار خانزادی نظرات خود را ابراز نموده  که مورد نظر آیت الله خامنه ای فرمانده کل قوا نبوده است. دریادار خانزادی همانند تمام فرماندهای دیگر نیروی دریایی بخوبی واقف است تجهیزات نصب بر روی ناوهای نیروی دریایی، با پیشرفتهای چندین ساله جهان همخوانی ندارد و نمیتوان آنها را در مانورهای دریایی با ناو و تحهیزات پیشرفته کشوری مانند روسیه شرکت داد. با حرکات احمقانه انقلابی و با بزک کردن تجهیزات و شعار های انقلابی نمیتوان در سطح جهانی خودنمایی کرد. افزون براین از دریادار خانزادی دعوت شد که در این مانور شرکت کند. من بر این گمانم که او با مشاهده بی آبرویی که در این مانور مشاهده کرده خود از خامنه ای خواسته او را برکنار کند. باید اذعان کرد برای فرمانده نیرو ی دریایی غیر قابل تحمل است که شاهد اینگونه اقدامات نسنجیده انقلابی باشد. احتمالاً خامنه ای منتظر دروغ و شعار از او بوده، که دریادار خانزادی نمیتوانسته به ان دست یازد.

 

در خبرگزاری ایرنا آمده است که دریادار شهرام ایرانی در سال ۱۳۴۶ در شهر سنندج متولد شده دروس ابتدایی و متوسطه را در شهر سرپل ذهاب طی کرده است. در سال ۱۳۶۴ وارد دانشگاه علوم دریایی نوشهر (دانشکده افسری دریایی)  شده و در رشته ناوبری فارغ التحصیل شده است. در طول مدت خدمت در نیروی دریایی در سمت های متفاوت نیروی دریایی انجام وطیفه کرده است. وی دوره فرماندهی و ستاد را نیز طی نموده است.

 

دریادار ایرانی آموزش لازم برای سمت فرماندهی نیروی دریایی را دارد و نظامیان نیروی دریایی ارتش ملی ایران انتصاب وی را تبریک گفته و از وی انتظار دارند همانند فرماندهان پیشین نیروی دریایی برپایه سنت های نیروی دریایی به وظایف ملی خود عمل نماید و تسلیم خواست ها و برنامه های  نا بخردانه خامنه ای و عمالش قرار نگیرد.

 

ناخدا محمد فارسی

۱۹ آگوست ۲۰۲۱