Health

آیا میتوان تهدید ابراهیم رئیسی یعنی «حمله به مرکز اسرائیل» را که در سخنرانی روز ارتش ایراد کرد جدّی گرفت؟

 جواب ساده به این سئوال به یقین منفی اما قابل تأمل است.

 خبرگزاری رادیو فردا گزارشی را منتشر کرده است که در روز ارتش ۲۹ فروردین ۱۴۰۱، ابراهیم رئیسی در سخنرانی خود در جمع فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی تهدید کرد اگر کوچکترین حرکتی از طرف اسرائیل برعلیه ایران انجام شود مرکز اسرائیل را هدف قرار خواهیم داد (۱)!.

 

سئوال اینجاست که اقدام کوچک اسرائیل از نظر رئیسی با چه معیاری اندازه گیری میشود؟ آیا ربودن اسرار اتمی رژیم از تهران توسط افراد سازمان امنیت اسرائيل موساد، ترور متخصص پروژه اتمی ایران فخری زاده، حمله پهپادی اخیر اسرائيل در چند شهر غربی کشورایران که در تمام شبکه های اجتماعی منعکس شد، و از جمله شبه نظامیان تروریست کتائب حزب الله در عراق، آنرا مود تأیید قرار داد و دیگر حملات اسرائيل به پایگاه های نیروی قدس در سوریه و کشتن شدن سپاهیان انقلاب اسلامی در سوریه، بمیزان «کوچکترین حرکت اسرائیل» نرسیده است؟

 

اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه، روز پنجشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۱، حملات موشکی رژیم به اربیل عراق را، که حمله را بهدف ایجاد خسارت و متوقف کردن ارسال نفت و گاز کردستان عراق به اروپا از طریق ترکیه بوده ، به دروغ حمله به پایگاه خبری موساد در اربیل بیان داشته است. آیا این اقدامات اسرائیل به اندازه کافی «کوچکترین حرکت اسرائیل برعلیه ایران» نیست تا باعث واکنش رژیم اسلامی شود؟. هنگامی که خبرنگاری از قاآنی سئوال میکند پس چرا در برابر حملات متعدد اسرائیل به منافع سپاه پاسداران در سوریه واکنش نشان نمیدهید گفت عدم واکنش بدلیل ملاحظاتی است که در برابر کشور سوریه و مردم این سامان داریم واکنش نشان نمیدهیم!! رئیسی نیز متوهنانه میگوید هر گونه حرکت اسرائیل باعث واکنش خواهد شد ولی نمیگوید آن حرکت باید چه باشد تا منجر به واکنش شود؟ و واکنش چگونه خواهد بود!.

 

لازم به یادآوری است که روز ۲۹ فروردین توسط آیت الله خمینی روز ارتش اعلام شد. تا هنگام انقلاب اسلامی، ارتش ایران روز نجات آذربایجان ۲۱ آذر ۱۳۲۵، از چنگ استالین و مزدورانش را بعنوان روز ارتش جشن می گرفت و آن روز عید ملی اعلام شده بود. از سال ۱۳۲۵ به بعد همه ساله در آن روز به یاد نجات آذربایجان و اعاده حق حاکمیت ایران بر آن خطه، ارتش ایران با مراسم رژه در شهرها، این روز خجسته را جشن می گرفت و مردم ایران خیابانها شهرها را چراغانی میکردند. پس از انقلاب ۱۳۵۷ بمدت یکسال وضعیت ارتش نامشخص بود و گروه هایی مانند حزب توده، مجاهدین خلق و دیگر گروه های چپ افراطی خواستار انحلال ارتش ایران شدند و به دنبال جایگزین کردن ارتش با گروه های شبه نظامی چریکی (حفاظتی- امنیتی) بودند، که هرگز نمیتوانست جایگزین ارتش ایران باشد. لازم به توضیح است بطور خلاصه وظایف اصولی یک ارتش ملی دفاع و پشتيبانی ازامنيت و استقلال کشور از جمله: حفاظت از مرزهای زمينی، دریایی و هوايی، و پاسداری از تماميت ارضی ايران و دفاع از حاکميت ملی می باشد. آیت الله خمینی با جمله ای شبیه «هرکس برعلیه ارتش باشد، دشمن اسلام است» از انحلال ارتش ایران جلوگیری نمود و روز ۲۹ فروردین را روز ارتش اعلام کرد.

 

اظهار نظر تهدید آمیز رئیسی برعلیه اسرائیل در خبرگزاری تامیز اسرائیل و اسوشیدپرس نیز انعکاس یافته است (۲). خبرگزاری اسوشیدپرس افزوده است انقلابیون در ایران در انقلاب اسلامی ۱۹۷۹، سلطنت طرفدار غرب را برکنار کرد و اسلام گرایان را به قدرت رساند. رژیم اسلامی تا کنون اسرائیل را به رسمیت نشناخته و از گروه های ستيزه گر ضد اسرائيلی مانند حماس و حزب الله لبنان حمايت می کند. در رژه روز ارتش رئيسی میگوید علارغم تحریمها، ارتش توانسته توانايي های خود را بروز نماید. در رژه روز ارتش جنگنده های جت، هليکوپترها، پهپاد ها و سيستم های دفاع هوائی و همچنین تانک های نظامی، موشک ها و تجهیزات نیروی دريايی را به نمايش گذارده اند. این درحالی است که رژیم اسلامی در ایران از سال ۱۹۷۹ به بعد با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سهم بسیار بالایی از بودجه ارتش را برای ایجاد سپاه و مجهز کردن آن اختصاص داه و ارتش ایران بعلت عدم اختصاص بودجه لازم نتوانسته خود را با تجهیزات پیشرفته امروزی جهان مجهز نماید.

 

تهدیدهای مقام‌های ایرانی علیه اسرائیل در حالی شدت گرفته است که همکاری فزاینده جمهوری آذربایجان با اسرائیل، هم‌چنین عادی‌ سازی روابط کشورهای عرب منطقه با اسرائیل بر نگرانی‌های جمهوری اسلامی ایران افزوده است. رسانه‌های اسرائیل اخیرا اعلام کردند که رهبران این کشور در رفت‌ وآمدهای متعدد اخیر خود به کشورهای خلیج فارس در حال تشکیل ائتلافی با متحدان جدید خود شبیه پیمان «ناتو» هستند تا پاسخی به «تهدیدات مشترک» ناشی از ایران برای اسرائیل و کشورهای منطقه باشد.

 

در این راستا رئیس جمهور مصر، نخست‌وزیر اسرائیل و حاکم ابوظبی در یک دیدار بی‌سابقه، در شرم‌الشیخ مصر که در اوایل فروردین برقرار شد راه‌ کارهایی برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه و مخاطرات امنیتی ناشی از تحرکات جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس را بررسی کردند. وبسایت اسرائيلی وای.نت نیز در همان هنگام اعلام کرد که نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل در این نشست آمادگی اسرائیل برای «تشکیل یک سیستم دفاع هوایی منطقه‌ای» در تمامی ابعاد، یعنی سیستم پدافند هوایی «گنبد آهنین» ‌از جمله پدافند «پرتو آهنین» که یک پدافند هوایی لیزری است و در صنایع نظامی و امنیتی اسرائیل در حال تولید است خبر داد و برای رهبران مصر و امارات تشریح کرد.

 

لاف زدن ها و سخنرانی بی اساس ابراهیم رئیسی در رژه روز ارتش و سخنان تهدید امیز اسماعیل قاآنی فرمانده سپاه قدس، باعث شرمساری و انکار و تحقیر نظامیان ارتش ایران است.

 

ناخدا محمد فارسی

۲۰ آوریل ۲۰۲۲